Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει παράνομο στοιχηματισμό στο ΠΑΟΚ-Βόλος: «Έδωσα εντολή να υποβάλλουν μήνυση στους διαιτητές»

Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει παράνομο στοιχηματισμό στο ΠΑΟΚ-Βόλος: «Έδωσα εντολή να υποβάλλουν μήνυση στους διαιτητές»

«Ας με φωνάξει ο Μητσοτάκης να καθαρίσω το ποδόσφαιρο σε 15 μέρες»

Ο Αχιλλέας Μπέος, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Βόλου και δήμαρχος της πόλης, με δηλώσεις του προανήγγειλε πως θα μηνύσει τους διαιτητές που σφύριξαν τον αγώνα της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας την Πέμπτη (7/12) όπου ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 1-0.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis στη Θεσσαλονίκη, ο ισχυρός άνδρας του Βόλου ανέφερε πως «έχω δώσει εντολή να υποβάλλουν μήνυση στους διαιτητές. Υποψιαζόμαστε παράνομο στοιχηματισμό και στήσιμο αγώνα, αυτή είναι δουλειά της δικαιοσύνης να το διερευνήσει».

Πιο συγκεκριμένα, ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε: «Κανείς δεν κάνει τη δουλειά του, πρώτα οι παράγοντες, οι αστυνομικοί και οι πολιτικοί. Στη δικαιοσύνη κανένας δεν κάνει τη δουλειά του, ας με φωνάξει ο Μητσοτάκης σε 15 ημέρες θα καθαρίσω το ποδόσφαιρο. Πείτε μου τι δουλειά έχουν οι αλήτες στα γήπεδα με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να… τρέμουν. Τέλος, να μπει λουκέτο. Οταν είχε έρθει ο Μητσοτάκης για τις καταστροφές στη Θεσσαλία, είχα ζητήσει από τον Μητσοτάκη να μην αναβάλει τις εκλογές και να κριθώ από τον κόσμο, ενώ υπάρχουν όλες αυτές οι δυσκολίες. Γεμίσαμε κινήματα και συνδικαλισμό στην Ελλάδα».

Σχετικά με τα επεισόδια που συνέβησαν στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» στο ματς του Βόλου με τον Ολυμπιακό, είπε: «Αυτό που έζησα στο Πανθεσσαλικό είχα καιρό να το ζήσω, τελείωσα εγώ μετά από αυτό. Αυτό το ποδόσφαιρο σας το χαρίζω».

Για τον χθεσινό τραυματισμό του αστυνομικού έξω από του Ρέντη: «Εύχομαι τα καλύτερα, αυτή η ευαισθητοποίηση δεν πρέπει να υπάρχει, επειδή είναι αστυνομικός. Πρέπει να γίνεται για όλους. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται, ντροπή».

Στο μεταξύ, για τη διαιτησία στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Βόλο, ο Αχιλλέας Μπέος απασφάλισε κατά των διαιτητών. «Διαιτητική αλητεία που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, κερδίζοντας οι ισχυροί και όλοι οι άλλοι να πάνε να… Ηταν ένα παιχνίδι χαρά του ποδοσφαίρου, άσε το να παιχθεί, είναι υγεία να κερδίζει και ο αδύνατος. Δεν θέλει το ποδόσφαιρο να κερδίζουν μόνο οι ισχυροί», είπε και συνέχισε:

«Έχω δώσει εντολή να υποβάλουν μήνυση στους διαιτητές. Υποψιαζόμαστε παράνομο στοιχηματισμό και στήσιμο αγώνα. Αυτή είναι δουλειά της δικαιοσύνης να το διερευνήσει, πώς τα έπαιξαν, πού τα έπαιξαν, αν βγήκε όπως λένε 1/1. Δεν είναι δουλειά μου να πω τι έγινε, αλλά της δικαιοσύνης να κάνει επιτέλους τη δουλειά της και να μας πει αν κάποιος έπαιξε το παιχνίδι και να υπάρχει συμμετοχή των διαιτητών με τη συμπεριφορά τους».

Τέλος, για τους διαιτητές Ευαγγέλου και Περράκη τόνισε: «Πώς το είδαμε όλοι και δεν το είδαν αυτοί; Ευαγγέλου και Περράκης στην άκρη, να έρθουν νέοι χωρίς εξαρτήσεις. Σύσσωμοι όλοι στην Τούμπα έλεγαν "κανονικό γκολ είναι, δήμαρχε". Είναι ντροπή αυτό που έγινε. Φάνηκε να υπάρχει δόλος και σκοπιμότητα, φαίνεται να υπάρχει συντονισμός και να είναι μιλημένοι. Αυτός είναι ο λόγος που έρχονται ξένοι διαιτητές».