Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στο ματς Βόλος – Ολυμπιακός

Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στο ματς Βόλος – Ολυμπιακός

Οι δύο ομάδες επιρρίπτουν ευθύνες στην Αστυνομία

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών του Βόλου έχουν μπει τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν στη διάρκεια της αναμέτρησης του ποδοσφαιρικού αγώνα της ομώνυμης ομάδας με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (3/12) στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thenewspaper.grοι εισαγγελικές αρχές της πόλης παρήγγειλαν προκαταρκτική έρευνα ενώ, με εντολή στην αστυνομία, θα προσκομιστεί το σύνολο του υπάρχοντος βιντεοληπτικού υλικού, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν στο γήπεδο έδειχναν τις ζημιές που έγιναν με σπασμένα καθίσματα και νιπτήρες, ζημιές στις τουαλέτες και στο κυλικείο του «Πανθεσσαλικού Σταδίου».

Οι δύο ομάδες, τώρα, έχουν στρέψει τα «πυρά» τους προς την αστυνομία, καθώς λίγο πριν το τέλος του ματς επιχείρησε να αποτρέψει οπαδούς από το να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών και κροτίδων κρότου – λάμψης.

Ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος του ομώνυμου ποδοσφαιρικού συλλόγου, Αχιλλέας Μπέος, ανέφερε σχετικά: «Αναμφίβολα τα όσα διαδραματίστηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο προκαλούν θλίψη και βλάπτουν πάνω από όλα το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Ως Δήμαρχος και απλός φίλαθλος, και όχι ως παράγοντας του ποδοσφαίρου, διερωτώμαι, ωστόσο, για τη συνεχιζόμενη συμπεριφορά της Αστυνομίας, που στην προσπάθειά της να επιβάλλει την τάξη και την ηρεμία πυροδοτεί μεγαλύτερες εντάσεις και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τάξεις των υγιών φιλάθλων, ακόμη και μικρών παιδιών, αλλά και αυτών των ποδοσφαιριστών, που υποφέρουν από την αλόγιστη και γενικευμένη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Είναι απογοητευτικό και δεν τιμά την Αστυνομία η αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια ολιγάριθμη ομάδα, μια χούφτα φανατικών οπαδών, που κάθε φορά προκαλούν τις εντάσεις, και εν τέλει «τιμωρεί» το σύνολο των φιλάθλων, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει στις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, χωρίς δυστυχώς να εισακουόμαστε. Λύση, επαναλαμβάνω δεν είναι η γενικευμένη χρήση χημικών και κρότου-λάμψης

Ελπίζω οι ιθύνοντες να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Να το προστατεύουμε και όχι, εκούσια ή ακούσια, να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά εκείνων που προσπαθούν να το υπονομεύσουν και να το υποβαθμίσουν ως μείζον κοινωνικό γεγονός».

Η Ελληνική Αστυνομία, από τη μεριά της, ανακοίνωσε πως η χρήση χημικών ήταν περιορισμένη και επιβαλλόμενη, ώστε να προστατευτούν τα όργανα τάξης διότι εκτός του ότι δέχτηκαν επίθεση, απειλήθηκε και ένα όχημα της αστυνομίας. Όσο για το φύλλο αγώνα, ανέφερε πως η ρίψη δακρυγόνων οδήγησε στη διακοπή.