Σούπερ Καπ Ιταλίας: Ο πρόεδρος της Νάπολι προτείνει να μην γίνει στη Σαουδική Αραβία

Σούπερ Καπ Ιταλίας: Ο πρόεδρος της Νάπολι προτείνει να μην γίνει στη Σαουδική Αραβία

Οι παράγοντες των 4 ομάδων φοβούνται ότι αυτό το ταξίδι θα είναι επικίνδυνο

Ο ιδιοκτήτης της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, δήλωσε σήμερα (10/10) ότι θέλει το ιταλικό Σούπερ Καπ να διεξαχθεί στην Ιταλία και όχι στη Σαουδική Αραβία, μετά το ξέσπασμα της πολεμικής σύρραξης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας Νάπολι είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το Σούπερ Καπ στη χώρα του Κόλπου τον Ιανουάριο, μαζί με τη Λάτσιο, την Ίντερ και τη Φιορεντίνα.

Τα ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Νάπολι και η Φιορεντίνα ήταν έτοιμες να μποϊκοτάρουν το τουρνουά, αλλά ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις είπε ότι ήθελε απλώς να μεταφερθεί η διοργάνωση στην Ιταλία, φοβούμενος ότι ένα ταξίδι στη Σαουδική Αραβία θα ήταν επικίνδυνο:

«Έχετε δει τι συμβαίνει στο Ισραήλ; Θα μπορούσε να υπάρξει αεροπορικός αποκλεισμός σε αυτές τις περιοχές», είπε ο Ντε Λαουρέντις, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ένα Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

«Πώς μπορείτε να σκεφτείτε να βάλετε 120 παίκτες, που αξίζουν όσο αξίζουν, σε ένα αεροπλάνο; Όλα αυτά για να κερδίσετε μερικά εκατομμύρια περισσότερα; Ας τα κάνουμε στο Stadio Olimpico (στη Ρώμη)», ξεκίνησε ο πρόεδρος της Νάπολι. «Δεν είναι ότι θέλω να το μποϊκοτάρω. Ζήτησα μόνο να σκεφτούμε τη μετακίνηση της εκδήλωσης», πρόσθεσε.

Πριν από τη φετινή σεζόν, το Σούπερ Καπ έφερε αντιμέτωπες την πρωταθλήτρια της Serie A με τη νικήτρια του Κυπέλλου Ιταλίας (η Ίντερ κέρδισε την Μίλαν στο Ριάντ τον Ιανουάριο), σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Αυτή τη σεζόν θα φέρει κοντά τις δύο ομάδες που ήρθαν πρώτες στο προηγούμενο πρωτάθλημα με τις δύο φιναλίστ του Κυπέλλου Ιταλίας, στο πλαίσιο μιας αλλαγής παρόμοιας με αυτή που έγινε στο Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Το Σούπερ Καπ ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 4 έως τις 8 Ιανουαρίου 2024, αλλά μετά από αίτημα των αρχών της Σαουδικής Αραβίας, μετατέθηκε για τις 21 έως τις 25 Ιανουαρίου.