ΕΠΟ: Νέος αρχιδιαιτητής ο Σουηδός Πίτερ Φρόιντφελντ – Υπέρ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, αντίθετοι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

ΕΠΟ: Νέος αρχιδιαιτητής ο Σουηδός Πίτερ Φρόιντφελντ – Υπέρ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, αντίθετοι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Επίθεση του Β. Μαρινάκη σε Τάκη Μπαλτάκο

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ αποφάσισε σήμερα Τρίτη (10/10) την πρόσληψη του Πίτερ Φρόιντφελντ στη θέση του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ. Ο 59χρονος Σουηδός θα διαδεχθεί τον Στιβ Μπένετ στο πόστο ως τον Μάιο και απομένει να εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Η ψηφοφορία στην ΕΕΠ κύλησε ως εξής: Η πρόταση πρόσληψης του Φρόιντφελντ έλαβε οκτώ ψήφους υπέρ, ανάμεσα τους κι αυτές των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ δύο ήταν λευκές καθώς αποχώρησαν από τη συνεδρίαση ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που ήταν και οι μόνες ομάδες που αντέδρασαν.

Ο άλλοτε συνυποψήφιος του Μαρκ Κλάτενμπεργκ το 2020, τρία χρόνια μετά αναλαμβάνει τα ηνία της ελληνικής διαιτησίας. Το όνομά του Φρόιντφελντ, που έριξε στο τραπέζι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, προκάλεσε εντάσεις στη συνεδρίαση καθώς και οι διαδικασίες.

Αποχώρησαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Ο πρόεδρος της Stoiximan Super League και ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, για την επιλογή του Φρόιντφελντ και για την έλλειψη εναλλακτικών επιλογών.

«Είναι ξεφτίλα αυτό που γίνεται σήμερα για τον κύριο Σαββίδη και τον κύριο Μελισσανίδη! Ξεφτίλα! Άλλα συμφωνήσατε στην Super League και άλλα εδώ! Ξαναλέω: Ξεφτίλα!», ήταν η τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη στην ψηφοφορία.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, τόνισε: «Ο Ολυμπιακός αποχωρεί από αυτή την προφανώς στημένη και προσυνεννοημένη διαδικασία. Δεν υπάρχει πάτος που να μην τον έχετε φτάσει. Μόνο ότι υπήρχαν ομάδες που ήξεραν τον αρχιδιαιτητή από πριν αποδεικνύει πόσο στημένα είναι όλα. Ευτυχώς έγινε ψηφοφορία και όλοι οι φίλαθλοι θα ξέρουν ποιοι είναι πίσω από αυτή την ξεφτίλα! Εμείς θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διαδικασία και αυτό το προσυνεννοημένο θέατρο. Αν νομίζετε ότι θα πάει έτσι, είστε γελασμένοι»

O Παναθηναϊκός αποχώρησε από τη σημερινή συνάντηση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία του στις μεθοδεύσεις που θεωρεί ότι γίνονται στο θέμα του νέου αρχιδιαιτητή.

Οι «πράσινοι», αφότου απορρίφθηκε η πρότασή τους να σταλούν άλλα τρία βιογραφικά, αποχώρησαν καταγγέλλοντας, αφενός ότι δεν ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία (αντί για τρία βιογραφικά υποψηφίων από την UEFA, παρουσιάστηκε ένα και μοναδικό το οποίο δεν το έστειλε η UEFA, αλλά απλά ρωτήθηκε εκ των υστέρων από την ΕΠΟ), αφετέρου την εν γένει λειτουργία του συστήματος, που θεωρούν ότι υποβαθμίζει και παρακάμπτει διαρκώς την Επιτροπή, φέρνοντάς την προ τετελεσμένων γεγονότων.

Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, σημείωσε: «Εμείς αποχωρούμε και θα εξετάσουμε συνολικά την συμμετοχή μας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που διαρκώς χάνει αρμοδιότητες και γίνεται μόνο για τους τύπους. Επιλέγετε διαιτητή που είχατε απορρίψει ομόφωνα. Να τον χαίρεστε».