Ντοπαρισμένος βρέθηκε ο Πολ Πογκμπά σε αγώνα που δεν έπαιξε

Ντοπαρισμένος βρέθηκε ο Πολ Πογκμπά σε αγώνα που δεν έπαιξε

Προσωρινός αποκλεισμός του παίκτη της Γιουβέντους από την Εθνική Επιτροπή Αντιντόπινγκ της Ιταλίας

Θετικός σε απαγορευμένη ουσία βρέθηκε ο μέσος της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (11/09) από την Εθνική Επιτροπή Αντιντόπινγκ της Ιταλίας (NADO Italia).

Ο έλεγχος, που πραγματοποιήθηκε μετά την εκτός έδρας νίκη της “Γιούβε” με 3-0 επί της Ουντινέζε στη Serie A (20/08), ανίχνευσε την ουσία τεστοστερόνη, μια ορμόνη που αυξάνει την αντοχή των αθλητών.

«Κατά την αποδοχή της υπόθεσης που πρότεινε ο Εθνικός Εισαγγελέας κατά του ντόπινγκ, προχώρησε στην προσωρινή αποβολή του αθλητή Πολ Πογκμπά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η NADO Italia.

Η Επιτροπή αναφέρει ότι ο Πογκμπά παραβίασε τους κανόνες κατά του ντόπινγκ όταν βρήκαν την απαγορευμένη ουσία «μη ενδογενείς μεταβολίτες τεστοστερόνης». Ο 30χρονος Πογκμπά ήταν στον πάγκο των αναπληρωματικών του αγώνα με την Ουντινέζε και δεν χρησιμοποιήθηκε, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο κάτοχος του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 με την Εθνική Γαλλίας έπαιξε ελάχιστα την περασμένη σεζόν λόγω τραυματισμών στο γόνατο και τους οπίσθιους μηριαίους, καθώς και μιας χειρουργικής επέμβασης στο γόνατο που δεν του επέτρεψε να ενισχύσει τους «τρικολόρ» στο τελευταίο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει σε αγώνα των «μπιανκονέρι» στην τρέχουσα περίοδο, αλλά έχει μπει δύο φορές ως αλλαγή, με την τελευταία στη νίκη με 2-0 επί της Έμπολι.

Προς το παρόν η Γιουβέντους δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.