Champions League: Εκτός μετά και την εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Αντβερπ και η ΑΕΚ

Champions League: Εκτός μετά και την εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Αντβερπ και η ΑΕΚ

Η Ένωση όπως και ο Παναθηναϊκός που αποκλείστηκε χθες από την Μπράγκα θα συνεχίσουν στους ομίλους του Europa League

Η ΑΕΚ ήθελε ένα γκολ για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο Βέλγιο, αλλά παρά την καλή της εμφάνιση στο πρώτο -κυρίως- ημίχρονο, η Άντβερπ ήταν αυτή που το πέτυχε στο β΄ ημίχρονο και με νίκη 1-0 συνεχίζει στους ομίλους του Champions League, ενώ η Ένωση θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της περιπέτεια μαζί με τον Παναθηναϊκό που αποκλείστηκε χθες από την Μπράγκα στο Europa League.

Στο α΄ ημίχρονο η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, έχοντας καταφέρει να φέρει το ματς στον ρυθμό της και να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους από αντεπιθέσεις, καθώς η Άντβερπ έπαιζε στο δικό της μισό του γηπέδου, με βασικό στόχο να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα από τον άξονα. Η Ένωση κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα, με τον Πόνσε να απειλεί δύο φορές την αντίπαλη εστία και τον Άμραμπατ άλλη μία, χωρίς ωστόσο να καταφέρει ν ασκοράρει.

Στο β΄ ημίχρονο μετά το πρώτο 10λεπτο όπου η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, η Άντβερπ άρχισε να βγαίνει στις αντεπιθέσεις δημιουργώντας κινδύνους για την άμυνα της ΑΕΚ. Έτσι, στο 61΄ ο Μούγια δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία, αλλά στο 73΄ το κατάφερε μ εένα πλάγιο. Συγκεκριμένα, η Άντβερπ εκτέλεσε ένα πλάγιο από αριστερά στην πλάτη του Ρότα ο οποίος καθυστέρησε και ο ταχύτατος Μπαλικουισά γύρισε στον Κερκ που με προβολή σκόραρε.

Ο Αλμέιδα που είχε περάσει στον αγώνα στο 69΄ τους Ελίασον και Αραούχο, αντί των Άμραμπατ και Τζούμπερ, τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας στο 80΄ τους Γιόνσον, Μάνταλο και Πιζάρο, αντί των Ρότα, Γκατσίνοβιτς και Σιμάνσκι και στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων έφθασε στην ισοφάριση με τον Ελίασον να σεντράρει από δεξιά, τον Αραούχο να κατεβάσει με το στήθος τη μπάλα και με το δεξί να ισοφαρίζει. Και ενώ η πίεση στην άμυνα των Βέλγων αυξήθηκε, αυτή της ΑΕΚ ήταν που αδράνησε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μπαλικουισά να βγαίνει μόνος του στην πλάτη της άμυνας, να νικάει τον Στάνκοβιτς και να κάνει το 2-1.