Ξέσπασε η Μαρία Σάκκαρη: «Ντροπιάζω τον εαυτό μου, τους ανθρώπους μου και όλους τους Έλληνες»

Ξέσπασε η Μαρία Σάκκαρη: «Ντροπιάζω τον εαυτό μου, τους ανθρώπους μου και όλους τους Έλληνες»

Στο US Open όπως στο Roland-Garros και το Wimbledon, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο

Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε την παρουσία της στις φετινές Grand Slam διοργανώσεις του τένις καθώς αποκλείστηκε με 2-0 σετ από την Ρεμπέκα Μασάροβα στον πρώτο γύρο του US Open τη Δευτέρα (28/8).

Για τρίτο συνεχόμενο major τουρνουά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βγήκε νοκ άουτ από τον πρώτο γύρο, παρόλο που και πάλι λογαριαζόταν ως το φαβορί, αφού ήταν το νούμερο οκτώ του ταμπλό του ατομικού των γυναικών.

 

 

Η χρονιά στα… μεγάλα τουρνουά ξεκίνησε ιδανικά για την Μαρία Σάκκαρη, ωστόσο, η συνέχεια ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπήκε… με το δεξί στο Australian Open στο ξεκίνημα της σεζόν (νίκησε με 2-0 σετ την Κινέζα Γουάνγκ), ωστόσο, δεν είχε ανάλογη πορεία στα τρία κορυφαία τουρνουά που ακολούθησαν, στο Παρίσι, στο Λονδίνο και σήμερα στη Νέα Υόρκη.

 

 

Η αρχή έγινε στο Roland-Garros, όπου η 28χρονη Σάκκαρη αν και προηγήθηκε με 3-0 στα games του πρώτου σετ και 2-0 στο δεύτερο, εντέλει ηττήθηκε με 2-0 (7-6, 7-56) από την Τσέχα, Καρολίνα Μούχοβα, στο πρώτο ματς που έδωσε στο κορυφαίο χωμάτινο τουρνουά στην «Πόλη του Φωτός».

Παρότι ήταν φαβορί και απέναντι στην 21χρονη Ουκρανή, Μάρτα Κόστιουκ, στην πρεμιέρα της στο Wimbledon, κι ενώ πήρε εμφατικά το πρώτο σετ με 6-0, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την Σάκκαρη. Αυτό διότι έχασε τα δύο επόμενα σετ με 7-5 και 6-2, μένοντας ξανά εκτός με το… καλημέρα από ένα δεύτερο σερί Grand Slam, στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Αποτυχημένο ήταν και το σημερινό της ξεκίνημα στο US Open. Απέναντι στο νο71 της παγκόσμιας κατάταξης, την Ισπανίδα, Ρεμπέκα Μαρασόβα, η κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών στην Ελλάδα, προηγήθηκε με 4-1 στο πρώτο σετ, αλλά τελικά το έχασε με 6-4, ενώ το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο (6-4).

 

Η πίεση που νιώθει είναι σίγουρα πολύ μεγάλη και στη συνέντευξη Τύπου «έσπασε», ξεσπώντας σε κλάματα.

 

 

Σε δηλώσεις που έκανε στο Eurosport, ανέφερε ότι: «Είναι επίπονο, ντροπιάζω τον εαυτό μου, τους ανθρώπους μου και όλους τους Έλληνες»Η Σάκκαρη, μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει ένα διάλειμμα από το τένις το προσεχές διάστημα.

 

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Θεωρώ ότι το επίπεδό μου ήταν πιο κάτω από το μηδέν, είναι πολύ άσχημο στο επίπεδο που βρίσκομαι να αγωνίζομαι με αυτόν τον τρόπο, με πονάει πάρα πολύ και εντάξει είναι πάρα πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσω όλο αυτό αυτή τη στιγμή, είναι πολύ επίπονο.

Η νέα χρονιά μου ακούγεται κάτι πολύ μακρινό. Το θέμα είναι τι θα κάνω από εδώ και πέρα, από αύριο κιόλας. Το ενδεχόμενο να κάνω ένα διάλειμμα και να βάλω το μυαλό μου και τη σκέψη μου σε μια σειρά είναι ένα σενάριο. Το άλλο σενάριο είναι απλά να συνεχίσω και να προσπαθήσω για το καλύτερο φέτος. Να παίξω δύο τρία ακόμα τουρνουά και ό,τι γίνει.

Είναι πολύ φρέσκο αυτή τη στιγμή τι είναι το σωστό ή τι είναι αυτό που θέλω να κάνω, είναι και τα συναισθήματα τώρα του αγώνα. Υπάρχουν αυτά τα δύο σενάρια στο μυαλό μου και είναι πολύ απογοητευτικό. Νιώθω ότι έχω ντροπιάσει τον εαυτό μου, έχω ντροπιάσει τους ανθρώπους μου, ότι ντροπιάζω όλους τους Έλληνες».