Αναβάλλεται το ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά τη φονική επίθεση των Κροατών χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αναβάλλεται το ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά τη φονική επίθεση των Κροατών χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια

Με απόφαση της UEFA - Αποχώρησε οργισμένη η ΑΕΚ από τη σύσκεψη κατηγορώντας Ντιναμό και ΕΛ.ΑΣ.

Η αναμέτρηση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μεταξύ της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αναβάλλεται ύστερα από απόφαση της UEFA.

Νωρίτερα, η ΑΕΚ κατηγορώντας τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την ΕΛΑΣ για την επίθεση των Κροατών χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού των κιτρινόμαυρων, αποχώρησε οργισμένη από τη σύσκεψη με την UEFA.

«Αυτή τη στιγμή θεωρούμε αδιανόητο και παρανοϊκό να ξεκινάμε και να συμμετέχουμε σε μια σύσκεψη, στην οποία είναι παρόντες και εκπρόσωποι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ θρηνούμε την απώλεια της ζωής του οπαδού μας και έχουν συμβεί όσα έγιναν χθες», είπε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς.

Ο εκπρόσωπος των κιτρινόμαυρων χαρακτήρισε απόλυτα υπεύθυνη τη Ντιναμό, που γνώριζε για την οργανωμένη μετακίνηση 150 οπαδών της από το Ζάγκρεμπ για την Αθήνα, ίσως και για τις προθέσεις τους. Ωστόσο, στη χθεσινή σύσκεψη, δεν ενημέρωσε την ΑΕΚ και την ελληνική αστυνομία, παρά μόνο για το ενδεχόμενο 30 οπαδοί της να έχουν πάρει εισιτήρια να μπουν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Συνεχίζοντας ο Γιώργος Κοσμάς ανέφερε ότι «δεύτερος υπεύθυνος είναι η ελληνική αστυνομία, η οποία επέτρεψε σε αυτό το κονβόι να διασχίσει όλη την ελληνική επικράτεια και να κάνουν ανενόχλητα το ραντεβού που είχαν με οπαδούς-εγκληματίες άλλης ελληνικής ομάδας και από κοινού τους επέτρεψε να φτάσουν ανενόχλητοι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η ελληνική αστυνομία είναι οι απόλυτοι υπεύθυνοι για όσα έγιναν χθες το βράδυ».

Από την πλευρά της, η κροατική ομάδα, πριν από τη σύσκεψη, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις «συμπλοκές που έγιναν μεταξύ οπαδών της ομάδας μας και οπαδών της ΑΕΚ». «Τέτοια γεγονότα δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική που προωθούμε ως σύλλογος και κοινότητα», ανέφερε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και εξέφρασε τα συλληπητήριά της στην οικογένεια του 29χρονου θύματος.