«Λύγισε» και ξέσπασε σε δάκρυα ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας Νίκος Γκάλης στην τελετή βράβευσής του

«Λύγισε» και ξέσπασε σε δάκρυα ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας Νίκος Γκάλης στην τελετή βράβευσής του

Ο «γκάνγκστερ» έβαλε τα κλάματα βλέποντας τη φανέλα με τον αριθμό «4» να ανεβαίνει στην οροφή του γηπέδου

Μία συγκινητική στιγμή έζησαν 13.000 φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ αποθέωναν τον Νίκο Γκάλη στην τιμητική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Σλοβενία, όταν ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας λύγισε από συγκίνηση, βλέποντας τη φανέλα με το νούμερο 4 που φορούσε, να ανεβαίνει για πάντα στην οροφή του κλειστού γυμναστηρίου.

Ο Γκάλης μπήκε στο γήπεδο χωρίς να ξέρει τι να περιμένει, χαιρέτησε τον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος τον αγκάλιασε και στη συνέχεια ακολούθησε όλος ο πάγκος της Σλοβενίας. Σειρά πήρε αυτός της Ελλάδας. Όλοι οι διεθνείς επιχείρησαν να του πουν κάτι. Δεν τα κάταφεραν όλοι. Δεν είναι εύκολο. Ο «γκάνγκστερ» βρέθηκε στη γωνια του παρκέ, για να παρακολουθήσει ένα βίντεο με τα κατορθώματά του.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, του παρέδωσε ένα ελάχιστο φυσικά δείγμα της απεριόριστης εκτίμησης και ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπο του Νίκου Γκάλη, το βραβείο με το περίγραμμά του, τη στιγμή που ο θεός του ελληνικού μπάσκετ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Και εκεί ξεκίνησαν τα... δύσκολα για τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ. Μέχρι τη στιγμή που η φανέλα με τον αριθμό «4» έκανε την εμφάνισή της και άρχισε την άνοδό της μέχρι τον... ουρανό του γηπέδου. Ο Γκάλης δεν άντεξε. Βούρκωσε και έβαλε τα κλάματα, αλλά ένιωσε και μία απέραντη χαρά.