Τελικός Champions League στο χάντμπολ: Πέθανε Πολωνός δημοσιογράφος

Τελικός Champions League στο χάντμπολ: Πέθανε Πολωνός δημοσιογράφος

Ο 72χρονος Πολωνός, Πάβελ Κότβιτσα, υπέστη ανακοπή στο 47ο λεπτό του αγώνα

Ο χθεσινοβραδινός τελικός του Champions League του χάντμπολ ανδρών, ανάμεσα στο Μαγδεμβούργο και στην Κίελτσε (Πολωνία), που διεξήχθη στην κατάμεστη Lanxess Arena της Κολωνίας, σημαδεύτηκε από ένα τραγικό περιστατικό.

Ο 72χρονος Πολωνός δημοσιογράφος, Πάβελ Κότβιτσα, υπέστη ανακοπή στο 47ο λεπτό του αγώνα, με συνέπεια λίγο αργότερα να φύγει από τη ζωή. Ο άτυχος άνδρας κατέρρευσε ξαφνικά και παρά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν, αν κι έδειξε ν΄ ανταποκρίνεται, δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει.

Για περίπου 15 λεπτά ο τελικός διεκόπη, ενώ το ιατρικό προσωπικό και οι άνθρωποι των δύο ομάδων προσπαθούσαν να σώσουν τον Πολωνό δημοσιογράφο. Οι διοργανωτές κάλυψαν τον χώρο με κουρτίνες και προς στιγμή ο Κότβιτσα έδειξε να συνέρχεται, αλλά λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ενώ ο Πολωνός άνδρας δεχόταν τις πρώτες βοήθειες ο προπονητής του Μαγδεμβούργου, Μπένετ Βίεγκερτ, πλησίασε τον ομόλογό του, Τάλαντ Ντζουσμπάεφ και του πρότεινε να τελειώσει στο σημείο εκείνο ο τελικός κι ενώ η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ με ένα γκολ διαφορά (22-21).

Η πρότασή του δεν έγινε δεκτή κι ο τελικός ολοκληρώθηκε κανονικά με το Μαγδεμβούργο να επικρατεί 30-29 στην παράταση (26-26 καν. αγ.) και να κατακτά το Champions League.