Euroleague: Η Ρεάλ Μαδρίτης αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό

Euroleague: Η Ρεάλ Μαδρίτης αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό

Η βασίλισσα γύρισε το ματς και επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 78-66 στον ημιτελικό του Final 4

Η Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 8 χρόνια (2015) θα είναι ξανά η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο μεγάλο τελικό της Euroleague την Κυριακή (21/05). Οι «μερένγκες» με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ταβάρες (20π, 14ρ) επικράτησαν με 78-66 της Μπαρτσελόνα και την Κυριακή θα παίξουν με τον Ολυμπιακό για το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το ματς

Η Ρεάλ έφερε τη μπάλα στο χαμηλό ποστ στα πρώτα λεπτά του αγώνα προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το «μέγεθος» του Ταβάρες, ενώ ο Τσους Ματέο σκαρφίστηκε το... κόλπο με τον 18χρονο Ν' Ντιαγιέ καθώς ήθελε να καλύψει τα «κενά» των Γιαμπουσέλε-Ντεκ. Με αυτόν τον τρόπο φάνηκε να ελέγχει το ματς στο πρώτο τρίλεπτο έχοντας πάρει προβάδισμα με 10-3. Όμως δεν υπήρχε και συνέχεια. Η Μπαρτσελόνα άρχισε να βρίσκει στόχο έξω από τα 6.75 μέτρα και με 9-0 σερί πήρε προβάδισμα με 12-10. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο το οποίο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στους 18 πόντους, οι «μπλαουγκράνα» δεν σκόραραν μέσα από τα 6.75 μέτρα καθώς είχαν 0/3 δίποντα και 6/10 τρίποντα!

Βέβαια δεν ήταν δυνατόν να συνέχιζε να σκοράρει μόνο με μακρινά σουτ. Και έπρεπε να βρει σκορ και εκτός... περιφέρειας. Όπως και έγινε. Στην δεύτερη περίοδο η Μπαρτσελόνα είχε 7/10 δίποντα (!) και σε συνδυασμό με την πολύ καλή της άμυνα, κατάφερε να πάρει και προβάδισμα εννέα πόντων (40-31) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (42-36) το οποίο «έκλεισε» με «μανταρίνα» του Γιουλ. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικάβιτσους έλεγξε το ματς στο πρώτο μισό του αγώνα έχοντας περιορίσει στο ελάχιστο τα επιθετικά όπλα των Μαδριλένων.

Μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου οι δύο ομάδες πιστοποίησαν την έννοια της λέξης «classico» καθώς έπεφταν... κορμιά στις δύο πλευρές του παρκέ. Δυνατές άμυνες, νευρικότητα στην τελική απόφαση και σε γενικές γραμμές παιχνίδι σκοπιμότητας. Αν και η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε εκ νέου με +8 πόντους (47-39 στο 24') η Ρεάλ με σερί 15-0 έφερε πήρε το προβάδισμα με 47-54! Ο Μίροτιτς ήτα... εξαφανισμένος στο παρκέ της «Zalgirio Arena» έχοντας 0/8 εντός παιδιάς με τους Μαδριλένους να παθαίνουν... Ολυμπιακό και τους «μπλαουγκράνα»... Μονακό. Και μάλιστα στο ίδιο χρονικό σημείο του ματς. Παρόλα αυτά το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με την Ρεάλ σε απόσταση μίας κατοχής (55-58).

Αν και η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε σε 58-58 με τρίποντο του Λαπροβίτολα, στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος επανέλαβε τα «όργια» της 4ης περιόδου του Game 5 με την Παρτίζαν και ηγήθηκε για να πάρει η ομάδα του διαφορά επτά πόντων (60-67) στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων αυτό ήταν και το σημείο-κλειδί για την τελική έκβαση του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα έχασε την συγκέντρωσή της, η Ρεάλ διατήρησε το μομέντουμ και έφτασε στην τελική επικράτηση προκειμένου να διεκδικήσει το 11ο τρόπαιο στην καριέρα του.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 42-36, 55-58, 66-78

Πηγή: gazzetta