Euroleague: Ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό η Φενέρμπαχτσε

Euroleague: Ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό η Φενέρμπαχτσε

Η τουρκική ομάδα έκανε το 1-1 στις νίκες, αφού επικράτησε στο ΣΕΦ με 82-78

Τα λάθη και η αστοχία στο δεύτερο ημίχρονο, υποχρέωσαν τον Ολυμπιακό σε ήττα στο ΣΕΦ, στο Game 2 των πλέι οφ της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 78-82 από τη Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη, η οποία με σπουδαίο «break», ισοφάρισε τη σειρά, που πλέον μεταφέρεται στην Πόλη (3/5 Game 3, 5/5 Game 4).

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς και γρήγορα «έχτισε» διαφορά εννιά πόντων (10-1) με τους Γουόκαπ (7 π. στην περίοδο) και Κάναν (6 π.) να «τρέχουν» το σόου και την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να κυκλοφορεί υπομονετικά και μεθοδικά την μπάλα αναζητώντας το ελεύθερο σουτ. Σταδιακά μπήκε στον… χορό κι ο Βεζένκοφ (6 π.), ενώ η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν για σεμινάριο (δεύτερη καλύτερη επίδοσή του στη φετινή Euroleague). Και πριν το φινάλε, η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στο 24-10 με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος (8/13 σουτ).

Η Φενέρμπαχτσε, πίσω από το «καυτό» χέρι του Κάρσεν Έντουαρντς (11 π. στο 10λεπτο) εμφανίστηκε αποφασισμένη να διεκδικήσει το ματς στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Άρχισε με δύο τρίποντα και συνέχισε με δίποντο, ενώ είχε συμπαραστάτη τον Μότλεϊ (7 π.) καθώς τα «καναρίνια» μείωσαν σε 28-20 με 5′ και 39” για το ημίχρονο, αναγκάζοντας τον Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ άουτ αφού η ομάδα του που προηγήθηκε με 16 πόντους είχε αρχίσει να χάνει τον προσανατολισμό της.

Μετά από αυτό ο Πίτερς (6 π.) έβαλε τρίποντο για το 31-20, αλλά η Φενέρ δεν σταμάτησε την αντεπίθεσή της εκμεταλλευόμενη την παρουσία των.. εφέδρων στο παρκέ, ενώ η επιθετική άμυνα του Ολυμπιακού χάρισε στους Τούρκους μπόνους βολών με 4′ και 45” στο ρολόι. Με τους Μπλακ και Μπόλομποϊ να μην συμβάλλουν αρκετά και τους Τούρκους να κάνουν ζημιά με τα επιθετικά ριμπάουντ (συνολικά τα ριμπάουντ από 11-7 στην πρώτη περίοδο έγιναν 15-18 στη δεύτερη), η «ψαλίδα» έκλεισε και στο ημίχρονο το σκορ ήταν 37-34.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και την επιστροφή των βασικών (Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ) ο Ολυμπιακός πήρε μερικές επιθετικές ανάσες (41-34), αλλά ο Έντουαρντς είχε πάρει μπροστά, ο Καλάθης οργάνωνε καλά τα «καναρίνια» και ορισμένες λανθασμένες επιλογές του Γουόκαπ δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να «χτίσει» διαφορά. Στον… πόλεμο φθοράς, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν κάτι πολύ σημαντικό καθώς ο Έντουαρντς έφτασε τα τέσσερα φάουλ και πήγε στον πάγκο. Τότε «ξύπνησε» ο Βεζένκοφ με τέσσερις σερί πόντους (51-43) κι έβαλε και το δύσκολο τρίποντο που έκλεισε την περίοδο (56-51) ξεσηκώνοντας το κοινό.

Το τελευταίο σκέλος δεν άρχισε καλά για τον Ολυμπιακό. Η Φενέρ «έτρεξε» σερί 8-0 και προηγήθηκε με 59-56 με τους Γκούντουριτς και Νάιτζελ-Χέις να εκτελούν από την περιφέρεια. Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ήδη τέσσερα ομαδικά φάουλ από το τρίλεπτο (επηρέασαν την άμυνά τους οι διαιτητικές αποφάσεις) και τη Φενέρ στο +5 (63-58), ο Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ.

Κι εκεί γύρισε ο διακόπτης: ακολούθησε 9-0 σερί για τον Ολυμπιακό που πήρε το προβάδισμα (67-63) και συνέχισε να βρίσκει επιθετικές λύσεις και να απαντά σε ό,τι και να του «έριχνε» ο Δημήτρης Ιτούδης στη σκακιέρα, με τον Σλούκα να σκοράρει κρίσιμο δίποντο με 1′ και 50” πριν το φινάλε (76-75). Ο Ολυμπιακός, όμως, αδυνατούσε να προστατεύσει τη ρακέτα του, επιτρέποντας στη Φενέρ να πάρει καθοριστικά επιθετικά ριμπάουντ που οδήγησαν στο 78-76 των Τούρκων. Ακολούθως αστόχησε σε τρίποντο ο Βεζένκοφ, ο Ντόρσεϊ έκανε το 80-76 για τους φιλοξενούμενους, ενώ απέμεναν εννιά δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο Σλούκας μείωσε σε 80-78 με έξι δευτερόλεπτα στο ρολόι. Ο Γκούντουριτς ευστόχησε σε δύο βολές (82-78) κι ο Ολυμπιακός έψαχνε ένα θαύμα που ποτέ δεν έγινε.

Τα δεκάλεπτα: 24-10, 37-34, 56-51, 78-82