Euroleague: Ήττα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα

Euroleague: Ήττα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα

Οι Σέρβοι επικράτησαν με 87-79 και δεν του επέτρεψαν να σιγουρέψει την πρώτη θέση μία αγωνιστική πριν από το φινάλε

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Euroleague με μαθηματικό τρόπο πήρε παράταση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ηττήθηκε στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα με 87-79. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε το γνωστό καλό της μπάσκετ για μία περίοδο, την πρώτη. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου έβγαλαν μεγαλύτερη επιθετικότητα, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και νίκησαν για για τέταρτη διαδοχική φορά τον Ολυμπιακό.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να αποδίδει πολύ καλύτερο μπάσκετ και ειδικά στην επίθεση να μετακινεί άριστα τη μπάλα. Αρχικά ο Φαλ «πλήγωσε» την άμυνα των γηπεδούχων από κοντά αναγκάζοντας τη να κλείσει. Γουόκαπ και Κάνααν όμως με σουτ από τα 6.75 έκαναν το 8-15 (5'). Ο Βιλντόζα προσπάθησε να διατηρήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ, όμως με 6/8 τρίποντα (ακολούθησαν από Βεζένκοβ, Παπανικολάου) αυτό δεν ήταν εύκολο (19-30, 8'). Στο τελευταίο δίλεπτο ο Καμπάτσο δημιούργησε για τον Πετρούσεφ και αυτός έκλεισε το δεκάλεπτο στο 26-30.

Στη δεύτερη περίοδο ο «δαιμόνιος» Αργεντινός γκαρντ συνέχισε να ταλαιπωρεί την άμυνα του Ολυμπιακού ο οποίος με τη σειρά του είδε το ποσοστά του να μειώνονται όμως παρέμενε ακόμη μπροστά στο σκορ (33-36, 15'). Αυτό όμως δεν κράτησε. Στην επίθεση κυριάρχησε η βιασύνη και στην άμυνα ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε πρόσθετους πρωταγωνιστές (Μίτροβιτς) με αποτέλεσμα να προσπεράσει με 43-39 (18'). Η είσοδος των Γουόκαπ, Παπανικολάου και Φαλ βελτίωσε άμεσα την άμυνα των Πειραιωτών και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 45-47.

Οι Σέρβοι μπήκαν με μεγαλύτερη επιθετικότητα στο παρκέ και με τρομερή άμυνα κράτησαν τον Ολυμπιακό χωρίς σκορ για 4:24. Σε αυτό το διάστημα ο Καμπάτσο είχε δώσει προβάδισμα 7 πόντων στην ομάδα του (54-48). Η ταυτόχρονη παρουσία στο παρκέ Γουόκαπ και Σλούκα φάνηκε να αλλάζει έστω και λίγο την επιθετική λειτουργία με τον Έλληνα γκαρντ να αφήνει τη δημιουργία για χάρη της εκτέλεσης (56-52, 28'), αλλά αποδείχτηκε απλά ένα ξέσπασμα (63-54, 29').

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντα από Σλούκα και Βεζένκοβ, όμως η διαφορά δεν άλλαξε αφού και ο Χόλαντ με 3/3 σουτ από τα 6.75 κι άλλα τόσο μέσα από τη γραμμή προσέφερε λύσεις στους γηπεδούχους (80-71, 35'). Ο Σλούκας είχε συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι όμως χρειαζόταν να βγουν κι άλλοι συμπαίκτες του μπροστά στο τελευταίο πεντάλεπτο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-30, 45-47, 65-59, 87-79

Πηγή: gazzetta