UEFA: Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το Ευρωπαϊκό Super Cup του 2023

UEFA: Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το Ευρωπαϊκό Super Cup του 2023

Τον Απρίλιο αναμένεται να ανακοινωθεί ότι στην OPAP Arena θα γίνει ο τελικός του Conference League το 2024

Δύο ευρωπαϊκοί τελικοί θα διεξαχθούν σε ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα τους επόμενους μήνες. Στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA επικυρώθηκε ότι το εφετινό ευρωπαϊκό Super Cup θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και τον Απρίλιο αναμένεται να ανακοινωθεί ότι ο τελικός του Conference League του 2024 θα διεξαχθεί στην OPAP Arena!

Αρχικά ο τελικός του Σούπερ Καπ είχε δοθεί στην Ak Bars Arena του Καζάν αλλά βεβαίως δεν θα μπορούσε πλέον να γίνει στην τιμωρημένη Ρωσία.

Η ανάθεση στο  γήπεδο του Ολυμπιακού δεν ήταν θέμα υποψηφιότητας, ούτε υπήρξε σχετικό αίτημα. Δεν υπήρχαν υποψηφιότητες για τον συγκεκριμένο τελικό αφού είχε δοθεί ήδη στο Καζάν και η UEFA είχε να αντιμετωπίσει άμεσα τη συγκυρία και να αλλάξει την έδρα.

Σε αυτή τη φάση για την UEFA δεν υπήρχε και πολύς χρόνος για τέτοια διεκπεραιωτικά ζητήματα που παίρνουν χρόνο και έπρεπε να τρέξουν γρήγορα όλες οι διαδικασίες για τον ορισμό της νέας εδρας του τελικού του Super Cup.

Εξάλλου, οι διαδικασίες για τον πρώτο τελικό στην ιστορία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ προχωρούν κανονικά και αναμένεται επίσημα η ανακοίνωση για την Opap Arena να γίνει στην εκτελεστική της UEFA την παραμονή του συνεδρίου της UEFA τον προσεχή Απρίλιο, μαζί με τους λοιπούς τελικούς.

Γενικότερα η συνολική στάση της UEFA με δύο μεγάλους ευρωπαϊκούς τελικούς στην Ελλάδα αποτελεί εκτός των άλλων ένδειξη καλής διάθεσης τόσο απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και αποτέλεσμα των καλών σχέσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: gazzetta