Super League: «Καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός στη Νεάπολη

Super League: «Καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός στη Νεάπολη

Νίκησε με 2-0 τον Ιωνικό

Από το πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 του Ιωνικού στη Νεάπολη και «καθάρισε» το ματς για την 16η αγωνιστική της Super League.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός έριξε στροφές και απλά διαχειρίστηκε την κατάσταση, με αποτέλεσμα να είναι πλέον στο -3 από τη 2η ΑΕΚ και να περιμένει το κυριακάτικο (8/1) ντέρμπι της με τον Παναθηναϊκό για να δει αν θα μειώσει τη διαφορά και από την κορυφή.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού τον έλεγχο και στο 7′ θα μπορούσαν να πάρουν και το προβάδισμα μετά την πολύ ωραία κάθετη που πέρασε ο Χουάνγκ για τον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος όμως έκανε λάθος επιλογή και η ευκαιρία χάθηκε. Ευκαιρία στην οποία δόθηκε συνέχεια στο 13′, όταν ήταν η σειρά του Χάμες να περάσει κάθετη πάσα για τον Φορτούνη, το διαγώνιο σουτ του οποίου έφυγε λίγο άουτ.

Όπως και να έχει, αν και δεν ήταν εντυπωσιακή η ομάδα του Μίτσελ διατηρούσε τον έλεγχο του παιχνιδιού, σκόραρε στο 26′ με κεφαλιά του Χάμες αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Παπασταθόπουλου και τελικά το 0-1 έγινε στο 34′, όταν ο Χουάνγκ βρήκε τον Μπακαμπού και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη.

Ωραία γκολ, ακόμη καλύτερο όμως αυτό του Φορτούνη στο 40′, με τον Έλληνα άσο να κινείται εκτός περιοχής, να αποφεύγει τους αντιπάλους του και να στέλνει τη μπάλα στο παραθυράκι του Χουτεσιώτη για το 0-2, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Βασικά, για να το θέσουμε πιο σωστά, ήταν σκορ νίκης για τον Ολυμπιακό και η επιβεβαίωση ήρθε στο β’ μέρος, κατά τη διάρκεια του οποίου οι πρωταθλητές πάγωσαν τον ρυθμό όπως έπρεπε, έριξαν στροφές και απλά διαχειρίστηκαν σωστά την κατάσταση, έχοντας συνεχώς τον απόλυτο έλεγχο.

Η ομάδα του Μίτσελ δεν ένιωσε την παραμικρή απειλή από τον ουραγό Ιωνικό και πήρε ξεκούραστα τη νίκη, με τον Ισπανό προπονητή να κάνει τις αλλαγές του και τους παίκτες του να ελέγχουν την κατάσταση, περιμένοντας το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για να πανηγυρίσουν τη 2η συνεχόμενη νίκη, η οποία τούς φέρνει πιο κοντά στη 2η θέση.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Σόουζα, Τσιριγώτης, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου (81′ Κάνιας), Βαλεριάνος, Φαντιγκά (81′ Ιωαννίδης), Άοσμαν (65′ Καμπράλ), Λοβέρα (65′ Ελευθεριάδης), Μασάς (51′ Μάντζης).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ (84′ Σαμασέκου), Εμβιλά, Φορτούνης (65′ Μασούρας), Χάμες (84′ Μπουχαλάκης), Μπιέλ (73′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπακαμπού (73′ Ελ Αραμπί).