Βασίλης Τόπαλος: «Τον έβαλαν με 20χρονο που ήταν 70 κιλά», καταγέλλει η γιαγιά του 16χρονου πυγμάχου

Βασίλης Τόπαλος: «Τον έβαλαν με 20χρονο που ήταν 70 κιλά», καταγέλλει η γιαγιά του 16χρονου πυγμάχου

«Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε», είπε για τον εγγονό της και τόνισε: «Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ»

Βαρύ είναι το πένθος για την οικογένεια του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου ο οποίος έφυγε χθες από την ζωή, μετά από 17 μέρες σε κώμα έπειτα από χτύπημα στο κεφάλι που είχε κατά τη διάρκεια της προπόνησής του.

Η γιαγιά του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και κατήγγειλε πως ο εγγονός της έπαιξε σε άλλη κατηγορία από αυτή που ταίριαζε στην ηλικία και τα κιλά του.

«Λιποθύμησε φαίνεται και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του. Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε. Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε» τόνισε στον Alpha η γιαγιά του 16χρονου, επισημαίνοντας πως ήταν σε διαφορετική κατηγορία.

Οι αγώνες σπάρινγκ αποτελούν προσομοιώσεις πραγματικού αγώνα στην πυγμαχία, όπου οι αθλητές βελτιώνουν την τεχνική τους στη χρήση χεριών και ποδιών, όπως φυσικά και την επίθεση και την άμυνά τους.