Πελέ: Η Βραζιλία αποχαιρέτησε τον «βασιλιά» της – Βίντεο από τις στιγμές συγκίνησης χιλιάδων ανθρώπων

Πελέ: Η Βραζιλία αποχαιρέτησε τον «βασιλιά» της – Βίντεο από τις στιγμές συγκίνησης χιλιάδων ανθρώπων

Στην τελετή της ταφής ήταν παρόντες μόνο άτομα του στενού οικογενειακού του κύκλου

Μια λαοθάλασσα από χιλιάδες κόσμου στην Βραζιλία είχε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τον ποδοσφαιρικό μύθο της χώρας, λίγο πριν το φέρετρό του Πελέ μεταφερθεί στο νεκροταφείο για να λάβει χώρα η κηδεία του.

Στα κιτάπια της ιστορίας της Βραζιλίας πέρασε η 3η Ιανουαρίου, ως η μέρα που η χώρα είπε το τελευταίο της «αντίο» στον Πελέ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η σορός τού τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο γηπέδο της Σάντος, «Βίλα Μπελμίρο», σε μια διαδικασία που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (2/1) και διήρκεσε 24 ώρες. Σύμφωνα με τα Μέσα της Βραζιλίας περισσότερα από 200.000 άτομα περίμεναν για ώρες στην ουρά, έτσι ώστε να καταφέρουν να αποχαιρετήσουν το είδωλό τους.

Στη συνέχεια, το φέρετρο του μύθου τοποθετήθηκε στην κορυφή ενός πυροσβεστικόυ οχήματος και ακολούθησε περιφορά του στους δρόμους του Σάο Πάολο. Μάλιστα, έκανε στάση έξω από το σπίτι της 100χρονης, μητέρας του, Σελέστε, που είδε τον γιο της για τελευταία φορά.

Τέλος, έφτασε στον προορισμό του, το «Necropole Ecumenica Memorial», ένα νεκροταφείο 14 ορόφων. Ο Πελέ ήδη από το 2003 είχε φροντίσει να αγοράσει εκεί το τελευταίο του... διαμέρισμα, το οποίο έχει θέα στο στάδιο της Σάντος.

Εκεί έλαβε χώρα η τελετή, στην οποία παρόντες ήταν μόνο άτομα του στενού οικογενειακού του κύκλου.

Πηγή: Gazzetta