Λευτέρης Αυγενάκης για το θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου: «Πολλά τα ερωτηματικά – Έφυγες νωρίς»

Λευτέρης Αυγενάκης για το θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου: «Πολλά τα ερωτηματικά – Έφυγες νωρίς»

Με έξοδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας η κηδεία του άτυχου αθλητή

Ξεκάθαρο μήνυμα πως θα πέσει φως στα αίτια που οδήγησαν τον 16χρονο πυγμάχο Βασίλη Τόπαλο στο θάνατο, έστειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου του 16χρονου προχώρησε σε ανάρτηση στα social media με τα οποία τονίζει πως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με το θάνατο του νεαρού αλλά η «εν εξελίξει έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάσιμου τραυματισμού του».

Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει πως: «Η αθλητική οικογένεια της χώρας μας θρηνεί τον χαμό του νεαρού πυγμάχου πρωταθλητή, Βασίλη Τόπαλου.

Πολλά τα ερωτηματικά, αλλά είμαι βέβαιος ότι η εν εξελίξει έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάσιμου τραυματισμού του».

Σημειώνεται πως ο Βασίλης Τόπαλος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης του προπόνησής το πρωί της Παρασκευής (16/12) σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα.

Την Παρασκευή το πρωί έκανε την καθιερωμένη προπόνησή του, όταν κάποια στιγμή ένιωσε έντονη αδιαθεσία, ενόχληση στην κοιλιακή χώρα και τάση για εμετό. Ο νεαρός πήγε στο μπάνιο του γυμναστηρίου όπου φέρεται να λιποθύμησε και να χτύπησε σε κάποια σκληρή επιφάνεια.

Στην συνέχεια ένας συναθλητής του που τον είδε να βρίσκεται στο έδαφος ειδοποίησε τον πατέρα του και τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου. Οι δυο άνδρες έσπευσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Εκεί, ο 16χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αφαίρεση αιματώματος.

Το ψήφισμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΕΟΠ) εξέδωσε ψήφισμα για το θάνατο του Βασίλειου Τόπαλου.

Η ΕΟΠ αναφέρει:

«Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή και αψεγάδιαστη πορεία του λαμπρού αθλητή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, Βασίλη Τόπαλου αποφάσισε:

Να αποσταλεί συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένειά του.

Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

Τα έξοδα της κηδείας του αποβιώσαντος να καλυφθούν με δαπάνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Να καθιερώσει μόνιμη, ετήσια υποτροφία με το όνομα του και να την προσφέρει σε φοιτητή των ΤΕΦΑΑ, που θα επιλέγει η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας.

Να διοργανωθεί Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας Βασίλειος Τόπαλος».