Μουντιάλ 2022: Ιστορική πρόκριση του Μαρόκου στους «16» παρέα με την Κροατία – Σοκ για το Βέλγιο

Μουντιάλ 2022: Ιστορική πρόκριση του Μαρόκου στους «16» παρέα με την Κροατία –  Σοκ για το Βέλγιο

Οι Αφρικανοί νίκησαν 2-1 τον Καναδά και πέρασαν ως πρώτοι και του ευνόησε το 0-0 στο ματς των «κόκκινων διαβόλων» και της φιναλίστ του προηγούμενοι Παγκοσμίου Κυπέλλου

Το Μαρόκο έγραψε Ιστορία! Τα «λιοντάρια του Άτλαντα» ολοκλήρωσαν την καταπληκτική, αήττητη πορεία τους στον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, με νίκη 2-1 κόντρα στον Καναδά, κατέκτησαν την πρώτη θέση στο γκρουπ με 7 βαθμούς και προκρίθηκαν για πρώτη φορά στους «16» του Μουντιάλ, έπειτα από 36 χρόνια και την παρουσία τους στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης του Μεξικού, όπου αποκλείστηκαν από τους Γερμανούς.

Το γρήγορο γκολ του Ζιγιές και η «εκτέλεση» του Εν-Νεσίρι έδωσαν «αέρα» νίκης στους Μαροκινούς, που έφτασαν στο «τρίποντο», παρά το αυτογκόλ του Αγκουέρντ στο 40’. Το Μαρόκο θα αντιμετωπίσει στους «16» την ομάδα που θα πάρει τη 2η θέση στον 5ο όμιλο.

Άντεξε και πέρασε η Κροατία - Σοκ για το Βέλγιο

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Κροατία προκρίθηκε, αφήνοντας εκτός συνέχειας το Βέλγιο μετά το μεταξύ τους 0-0 σήμερα στην Αλ Ραγιάν.

Το ματς έγινε στο στάδιο «Αχμάντ Μπιν Αλί» και χάρη σ΄αυτό το αποτέλεσμα οι Κροάτες κατέκτησαν τη 2η θέση του 6ου ομίλου, που τους φέρνει αντιμέτωπους με την πρώτη του 5ου ομίλου (Ισπανία, Ιαπωνία ή Κόστα Ρίκα) στην επόμενη φάση. Αντίθετα το Βέλγιο, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, αποχαιρετά πρόωρα τη διοργάνωση, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.