Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Νίκη 1-0 και πρόκριση στους «16» για την Βραζιλία

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Νίκη 1-0 και πρόκριση στους «16» για την Βραζιλία

Η «σελεσάο» κέρδισε για την 2η αγωνιστική την Ελβετία και έφθασε τους 6 βαθμούς

Η Βραζιλία δεν απειλήθηκε από την Ελβετία στην 2η αγωνιστική του ομίλου, ωστόσο δυσκολεύτηκε να βρει το γκολ, απουσία και του Νεϊμάρ, με τον Κασεμίρο να λύνει τον γόρδιο δεσμό και να δίνει την νίκη με 1-0 στη «σελεσάο» και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Το πρώτο μέρος ανάμεσα στις δύο ομάδες ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, ενώ ένα από τα παράδοξα της διοργάνωσης ήταν, ότι τα φώτα του γηπέδου έσβησαν για λίγα δευτερόλεπτα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Σε αυτό το διάστημα η Βραζιλία είχε μια ελαφρά υπεροχή, αλλά χωρίς να τη μετουσιώσει σε κάποιο γκολ. Είχε μόλις μια καλή στιγμή με τον Βινίσιους και από εκεί και πέρα κάποια σουτ που δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Ζόμερ.

Στην επανάληψη οι Ελβετοί μπήκαν πιο δυνατά, ωστόσο μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Βραζιλία έγινε και πάλι το αφεντικό στην αναμέτρηση, πέτυχε ένα γκολ με τον Βινίσιους στο 64΄, το οποίο ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιτ στην αρχή της φάσης. Η «σελεσάο» συνέχισε να πιέζει και την λύση έδωσε στο 83΄ ο Κασεμίρο με φοβερό σουτ μετά από ασίστ του Ροντρίγκο.