Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Ο Ρονάλντο έγραψε ιστορία, αλλά η Πορτογαλία ζορίστηκε με την Γκάνα

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Ο Ρονάλντο έγραψε ιστορία, αλλά η Πορτογαλία ζορίστηκε με την Γκάνα

Ο CR7 έγινε ο πρώτος που σκοράρει σε πέντε διαφορετικά Μουντιάλ στη νίκη με 3-2 επί της Αφρικανικής ομάδας

Η Πορτογαλία ξεκίνησε με το "δεξί" της υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, επικρατώντας με 3-2 της Γκάνας, με τον Ρονάλντο να σκοράρει και να γράφει ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε πέντε διαφορετικά Μουντιάλ, ωστόσο η νίκη μόνο εύκολη δεν ήταν, αφού οι Ίβηρες καρδιοχτύπησαν απέναντι στους Αφρικανούς.

Για ακόμα ένα ημίχρονο η Πορτογαλία έπαιξε κάτω από τον πήχη του ταλέντου της. Αδυναμία στο να δημιουργήσει ευκαιρίες, με ορισμένες εξαιρέσεις, ο Ρονάλντο αρκετά επικίνδυνος όποτε η μπάλα βρισκόταν στο χώρο του, όμως η Γκάνα κράτησε αρκετά. Όλα αυτά στην άμυνα, διότι δεν επιτέθηκε, οπότε δεν απείλησε τους Ίβηρές που ουσιαστικά έπαιζαν με δύο αμυντικούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο η Γκάνα συνέχισε να προσέχει την άμυνά της, αλλά άρχισε να βγαίνει στις αντεπιθέσεις και το ματς έγινε... ροντέο. Στο 55΄ ο Κουντούς διέσχισε το μισό γήπεδο, σούταρε από τα 30 μέτρα, με την μπάλα να παιρνά χαμηλά και δίπλα στο δοκάρι άουτ. Η ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων ανέβηκε με την "κοκορομαχία" των Σεϊντού με τον Φέλιξ στο 57΄ και στο 62΄ ο Ρονάλντο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Σαλισού και ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε 5ο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ωστόσο 11 λεπτά αργότερα ήρθε το σοκ για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, καθώς ο Κουντούς έγινε κάτοχος της μπάλας από μία κάθετη σέντρα αριστερά, έβγαλε παράλληλη σέντρα, ο Περέιρα δεν μπόρεσε να σταματήσει την πορεία της μπάλας και ο Αγιού ισοφάρισε. Η Πορτογαλία βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και απάντησε 5 λεπτά αργότερα, όταν ο Φερνάντεζ βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Φέλιξ και αυτός πλάσαρε άψογα κάνοντας το 2-1 στο 78΄. Και σαν να μην έφθανε αυτό στο 80΄ ο Φερνάντεζ βρήκε με έξυπνη μπαλιά τον Λεάο αριστερά ο οποίος με άψογο πλασέ έκανε το 3-1 μόλις 3 λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο.

Και ενώ οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος πίστεψαν, ότι τελείωσε ο αγώνας, στο 89΄ οι Αφρικανοί μείσωσαν το σκορ με τον Αγιού να αποφεύγει τον Κανσέλο, να σεντράρει από αριστερά και ο Μπουκαρί ανενόχλητος με κεφαλιά να μειώνει σε 3-2. Μάλιστα, στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων οι Πορτογάλοι απέφυγαν την καρδιακή προσβολή, όταν ο τερματοφύλακας τους Ντιέγκο Κόστα δεν έδινε τον Ινιάκι Ουίλιαμς που ήταν πίσω του, άφησε την μπάλα στο έδαφος, ο Αφρικανός επιθετικός την "τσίμπησε", ωστόσο γλίστρησε και δεν κατάφερε να σκοράρει.