Μουντιάλ 2022: Καταιγιστική η Γαλλία συνέτριψε με 4-1 την Αυστραλία – Δείτε τα highlights

Μουντιάλ 2022: Καταιγιστική η Γαλλία συνέτριψε με 4-1 την Αυστραλία – Δείτε τα highlights

Οι τρικολόρ βρέθηκαν να χάνουν, αλλά γύρισαν το σκορ πριν το τέλος του α' ημιχρόνου

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε η κάτοχος του τροπαίου, Γαλλία, στο Μουντιάλ του Κατάρ, καθώς συνέτριψε την Αυστραλία με 4-1. Οι τρικολόρ έδειξαν πως δεν... πτοούνται από τις απουσίες. Γκολ και ασίστ ο φανταστικός Μπαπέ, σκόραρε δις και έγινε πρώτος σκόρερ των Τρικολόρ μαζί με τον Ανρί ο Ζιρού, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Ραμπιό.

Το ματς

Κάποιες προσπάθειες του Μπαπέ στα πρώτα λεπτά για να αναστατώσει την αντίπαλη άμυνα έδωσαν την εντύπωση ότι οι «τρικολόρ» είχαν μπει καλά στο παιχνίδι αλλά αυτό δεν ίσχυε και η επιβεβαίωση ήρθε στο 9′, όταν τα «καγκουρό» βγήκαν στην κόντρα και ο Λέκι έκανε το γύρισμα από δεξιά, για να γράψει το 0-1 ο Γκούντγουϊν. Τέλειο ξεκίνημα, δηλαδή, για τους Αυστραλούς και προβληματικό για τους Γάλλους, οι οποίοι στο 13′ έχασαν με τραυματισμό τον Λούκα Ερναντέζ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον αδερφό του, Τεό.

Και ήταν ένα δικό του λάθος στο 22′ αυτό που έδωσε την ευκαιρία στον Ντιούκ να πάει για το 0-2 με πολύ ωραίο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, με τον Ντιντιέ Ντεσάν να ζητάει από τους παίκτες του να ξυπνήσουν. Και ξύπνησαν.

Στο 27′ ο Ερναντέζ σέντραρε από αριστερά και ο Ραμπιό με κεφαλιά έκανε το 1-1 για την παγκόσμια πρωταθλήτρια, η οποία δεν άργησε να βάλει και δεύτερο γκολ και να ολοκληρώσει την ανατροπή: Στο 32′ ο Ραμπιό έκλεψε τη μπάλα ψηλά και από σκόρερ έγινε δημιουργός, δίνοντας την ασίστ στον Ζιρού για το 2-1.

Σκορ που θα μπορούσε να αλλάξει και να γίνει 3-1 στο 45′, αφού ο Γκριεζμάν έκανε γύρισμα «πάρε βάλε» για τον Μπαπέ, ο οποίος πήρε αλλά δεν έβαλε… Και λίγο έλειψε να τιμωρηθεί στο επόμενο λεπτό, όταν η Αυστραλία άγγιξε την ισοφάριση με την κεφαλιά του Ιρβάιν στο δοκάρι μετά τη σέντρα από αριστερά.

Το παιχνίδι, γενικά, ήταν καλό, είχε όμορφες φάσεις και μία από αυτές, μία από τις πιο όμορφες, ήρθε στο 50′, όταν ο Ερναντέζ σέντραρε και ο Ζιρού πήγε για γκολάρα με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Όπως και να έχει, η Γαλλία είχε τον πλήρη έλεγχο και αυτό που έψαχνε ήταν το τρίτο γκολ που θα κλείδωνε τη νίκη. Και τελικά καθώς το έψαχνε, βρήκε όχι μόνο αυτό αλλά και… 4ο. Για την ακρίβεια, στο 68′ ο Ντεμπελέ σέντραρε και ο Μπαπέ με κεφαλιά έκανε το 3-1, για να έρθει αμέσως μετά, στο 70′, το 4-1 από την ωραία κεφαλιά του Ζιρού, ο οποίος έφτασε τα 51 γκολ με τη φανέλα των «τρικολόρ», πιάνοντας έτσι τον Τιερί Ανρί στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Και κάπως έτσι, η παγκόσμια πρωταθλήτρια, η οποία δημιουργούσε τις προϋποθέσεις και για 5ο γκολ, έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο Μουντιάλ και έστειλε μήνυμα προς όλους ότι οι απουσίες λόγω τραυματισμών δεν την έχουν γονατίσει.

Γαλλία (Nτιντιέ Ντεσάν 4-2-3-1): Γιορίς - Παβάρ (89' Κουντέ), Λ. Ερναντέζ (13' Τ. Ερναντέζ), Ουπαμεκανό, Κονατέ - Τσουαμενί (77' Φοφανά), Ραμπιό - Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (77' Κομάν) - Ζιρού (89' Τουράμ)

Αυστραλία (Γκρέιαμ Άρνολντ 4-3-3): Ράιαν - Άτκινσον (85' Ντέγκενεκ), Μπέχιτς, Σούταρ, Ρόουλς - Μόουι, ΜακΓκρί (73' Μαμπίλ), Άιρβιν (85' Μπακούς) - Γκούντγουϊν (74' Κουόλ), Λέκι, Ντιουκ (56' Κάμινγκς)