Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Στο «μηδέν» έμειναν Δανία και Τυνησία

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Στο «μηδέν» έμειναν Δανία και Τυνησία

Η αφρικανική ομάδα στάθηκε όρθια απέναντι στους καλύτερους σκανδιναυούς

Σε έναν αγώνα με αρκετή ένταση αλλά χωρίς τέρματα, η μαχητική Τυνησία κράτησε την ισοπαλία (0-0) κόντρα στην Δανία και πήρε έναν υπερπολύτιμο βαθμό στον Δ’ όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Οι Τυνήσιοι παρουσιάστηκαν ψυχωμένοι αλλά και… διαβασμένοι στα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες του Καντρί περιόρισαν πλήρως τους Έρικσεν, Χόιμπιεργκ και Ντιλέινι και πήραν την κατοχή της μπάλας. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν ξεκάθαρα η ανώτερη ομάδα στο χορτάρι, δημιουργούσαν φάσεις, αλλά είτε αυτές δεν ήταν σπουδαίες, είτε ακυρώνονταν ως οφσάιντ. Στο 42ο λεπτό, ο Ζεμπαλί βρέθηκε απέναντι από τον Κάσπερ Σμάιχελ, πλάσαρε εύστοχα ωστόσο ο Δανός τερματοφύλας έκανε μια ανεπανάληπτη απόκρουση διώχνοντας σε κόρνερ.

Η ομάδα του Χιούλμαντ ανέβασε “στροφές” στο δεύτερο μισό. Έως το 60′ είχε καταφέρει να γίνει και απειλητική, χωρίς όμως να βρει κάποιο τέρμα. Στο 69′ ήρθε η μεγαλύτερη φάση του αγώνα, όταν ο Έρικσεν βρήκε χώρο και σούταρε από απόσταση 20 μέτρων, αλλά ο Νταμέν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Κρίστενσεν έστειλε τη μπάλα από το δεύτερο δοκάρι στο πρώτο, με τον Κορνέλιους να βρίσκεται εκατοστά μακριά από τη γραμμή, αλλά να μην καταφέρνει να βρει δίχτυα. Στο 90’+3′ ο Λίντστραμ έκανε μία-σέντρα-σουτ και αιφνιδίασε τον Νταμέν όμως εκείνος έδιωξε με μεγάλη δυσκολία. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική ευκαιρία του αγώνα, με την Τυνησία να “αντέχει” την σημαντική πίεση.