Μουντιάλ 2022: Ο συμβολισμός πίσω από την ιστορική πόζα Μέσι – Κριστιάνο

Μουντιάλ 2022: Ο συμβολισμός πίσω από την ιστορική πόζα Μέσι – Κριστιάνο

Ο συμβολισμός της σκακιέρας – Η μάχη για τον GOAT

Το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ ανοίγει σήμερα τις πύλες του, ωστόσο τα φώτα της δημοσιότητας έχει κλέψει η νέα φωτογραφία του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο, οι οποίοι παίζουν μια παρτίδα σκάκι πάνω σε μια βαλίτσα ενός διάσημου οίκου μόδας.

Οι δύο αστέρες του ποδοσφαίρου μετακινούνται από τον χώρο του ποδοσφαίρου σε μια διαφορετική αρένα. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ φαίνεται να σκέφτεται με μεγάλη υπομονή την επόμενη κίνηση του, με τον Πορτογάλο να περιμένει, εξετάζοντας την επόμενη κίνηση του.

Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για την αναπαράσταση της αναμέτρησης των κορυφαίων σκακιστών, Μάγκνους Κάρλσεν και Χικάρου Νακαμούρα, η οποία έλαβε χώρα το 2017.

Μόνο που η εν λόγω παρτίδα ολοκληρώθηκε χωρίς να προκύψει νικητής και αμφότεροι μπόρεσαν να «κρατήσουν» τον τίτλο του κορυφαίου, χωρίς κάποιος να ξεχωρίζει. Η εξέλιξη αυτή προσδίδει έναν έντονο συμβολισμό και στη «μάχη» των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι για την ανάδειξη του GOAT στο ποδόσφαιρο ενόψει και του Μουντιάλ 2022.

Ο εν λόγω παραλληλιλισμός επιτρέπει στους θεατές να συνειδητοποιήσουν πως η διαρκής σύγκριση μεταξύ των δύο δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα, καθώς οι δύο αθλητές έχουν εξελίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον χώρου του ποδοσφαίρου, αλλά και τον χώρο του αθλητισμού. Ο ποδοσφαιρικός κόσμος οφείλει να ξεφύγει από την ατέρμονη σύγκριση και να απολαύσει τον τελευταίο τους «χορό» στο πιο υψηλό επίπεδο, σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Louis Vuitton (@louisvuitton)