Euroleague: Συντριβή του Παναθηναϊκού από την Φενερμπαχτσέ του Ιτούδη και του Καλάθη

Euroleague: Συντριβή του Παναθηναϊκού από την Φενερμπαχτσέ του Ιτούδη και του Καλάθη

Οι «πράσινοι» γνώρισαν την 7η ήττα τους σε 8 αγώνες με 107-77 στην Κωνσταντινούπολη

Την συντριβή με 107-77 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Κωνσταντινούπολη από την Φενερμπαχτσέ, η οποία επέστρεψε στην κορυφή της Euroleague με 7-1 νίκες, ενώ ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας με ρεκόρ 1-7.

Το ξεκίνημα ήταν… ιδανικό για τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να ψάχνεται στην επίθεση, ενώ στην άμυνα δεν είχε αντίδοτο, ό, τι κι αν έκαναν οι παίκτες του Ιτούδη. Το σκορ έφτασε πολύ εύκολα και γρήγορα στο 7-0 μετά από μόλις δύο λεπτά. Μετά το πρώτο τάιμ άουτ του Ντέγιαν Ράντονιτς, οι «πράσινοι» παρουσίασαν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Ο Γουόλτερς έκανε γρήγορα τη διαφορά με 7 προσωπικούς πόντους. Ο Μπέικον στη συνέχεια… πήρε τ’ όπλο του και το παιχνίδι γύρισε με το δεκάλεπτο να λήγει 25-22.

Η Φενέρ μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με το… μαχαίρι στα δόντια. Ένα σερί 13-0 άλλαξε πλήρως τα δεδομένα. Ο ρυθμός των γηπεδούχων περιορίστηκε στη συνέχεια, ωστόσο η διαφορά πλέον ήταν σε υψηλά επίπεδα. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό στο -15 (55-40) και τον Μάριους Γκριγκόνις να τίθεται νοκ-άουτ για τον υπόλοιπο αγώνα λόγω τραυματισμού.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο. Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι στην επίθεση και όποτε αστοχούσαν είχαν δεύτερες ή και τρίτες ευκαιρίες. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είχε χάσει πλήρως τον ρυθμό του. Ο αγώνας πρακτικά είχε κριθεί πριν καν τη συμπλήρωση 30 λεπτών, μιας και η διαφορά δεν κατέβαινε από τους 20 πόντους (78-55).

H τέταρτη περίοδος δεν επιδέχεται σχολίου ή ανάλυσης, μιας και το ματς ήταν ήδη τελειωμένο. Η Φενέρ έφτασε στο +30, ξεπερνώντας και τους 100 πόντους στην επίθεση. Τελικό σκορ 107-77.