Euroleague: «Σίφουνας» ο Ολυμπιακός στο Μόναχο νίκησε και την Μπάγερν

Euroleague: «Σίφουνας» ο Ολυμπιακός στο Μόναχο νίκησε και την Μπάγερν

Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 82-71

Το τέταρτο του ευρωπαϊκό «διπλό» σε ισάριθμες εκτός έδρας αποστολές, πήρε ο Ολυμπιακός, μετά το πέρασμα του από το Μόναχο. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 82-71 της Μπάγερν, για την 8η αγωνιστική της Euroleague, δίνοντας συνέχεια με ρεκόρ 6-2 στην καταδίωξη της κορυφής και της πρωτοπόρου Φενερμπαχτσέ. Στον αντίποδα, οι Γερμανοί είδαν το ρεκόρ τους να υποχωρεί σε 2-6.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε απόλυτα συγκεντρωμένος και η άριστη κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση βοήθησε τους Βεζένκοβ και Κάνααν να σκοράρουν με ευκολία και να βάλουν μπροστά την ομάδα τους με 6-16 (5'). Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» δεν χάριζε το παραμικρό στους γηπεδούχους οι οποίοι δυσκολευόντουσαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι και η διαφορά αυξήθηκε κι άλλο με 5 διαδοχικούς πόντους του Γουόκαπ (6-23, 7').

Οι παίκτες που έφερε ο Μπαρτζώκας από τον πάγκο διατήρησαν τον ρυθμό που είχαν δώσει οι συμπαίκτες τους. Μοναδική πηγή κινδύνου για την Μπάγερν ήταν ο Γιάραμαζ, όμως ο πλουραλισμός είναι πάντα καλύτερος κι έτσι με Σλούκα, Πίτερς και ΜακΚίσικ παρέμενε η διαφορά σε ασφαλές επίπεδο (22-38, 16'). Η Μπάγερν πάντως εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις τραγικές αποφάσεις των Πειραιωτών στην επίθεση και με διαδοχικά τρίποντα και επιθετικά ριμπάουντ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας μειώσει αρκετά (34-40).

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου άνηκαν στους ψηλούς των ομάδων με τους Γκιλέσμπι και Φαλ να κουβαλάνε τις ομάδες τους στο σκορ και τον Ολυμπιακό να έχει προβάδισμα 9 πόντων (40-49, 25'). Κάθε προσπάθεια αντίδρασης των γηπεδούχων στο επόμενο τρίλεπτο, «πνίγηκε» από τον Βεζένκοβ ο οποίος σκόραρε με κάθε τρόπο κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ (44-59, 28'). Ο Ομπστ με 2/2 τρίποντα πρόσφερε βοήθεια στην Μπάγερν, αλλά ο Παπανικολάου με 5 σερί δικούς του πόντους επανέφερε την.. τάξη (54-67, 30').

Η τελευταία περίοδος ήθελε διαχείριση γιατί ήταν δεδομένο πως η Μπάγερν θα προσπαθούσε μία τελευταία φορά να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης. Οι γηπεδούχοι μείωσαν γρήγορα σε 60-69, 33'). Και δεν έμεινε εκεί... Ο Ολυμπιακός έχοντας σκοράρει μόλις δύο πόντους για σημαντικό διάστημα του τελευταίου δεκαλέπτου είδε τον αντίπαλο να πλησιάζει επικίνδυνα (65-69, 36'). Έστω και με δύσκολο τρόπο, Γουόκαπ. Λαρεντζάκης και Φαλ έμειναν ψύχραιμοι και το σκορ έγινε 65-74 (38'). Παρά το τρίποντο του Χάντερ, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν ήρεμοι, βρήκαν κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ και έφυγαν με τη νίκη από το Μόναχο.

Τα δεκάλεπτα: 11-27, 34-40, 54-67, 71-82

Πηγή: Gazzetta