Superleague: Με νίκη επί του Ιωνικού ολοκλήρωσε ο Αστέρας Τρίπολης τον α΄ γύρο

Superleague: Με νίκη επί του Ιωνικού ολοκλήρωσε ο Αστέρας Τρίπολης τον α΄ γύρο

Οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 της ομάδας της Νίκαιας και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 1-0 επί του Ιωνικού στην Αρκαδική πρωτεύουσα για την 13η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Superleague και μετά από έξι ματς χωρίς νίκη πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο και σκαρφάλωσαν στην 9η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, ενώ οι Νικαιώτες συνεχίζουν να προβληματίζουν και με 7 πόντους παραμένουν στις τελευταίες θέσεις.

Πρώτη καλή στιγμή για τον Ιωνικό μόλις στα 35 δευτερόλεπτα του ματς, με τον Σεμπά να βγαίνει απέναντι από τον Παπαδόπουλο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν κακό και έστειλε την μπάλα έξω. Ο Αστέρας απάντησε το 6′. Ο Ρεγκίς έκανε την σέντρα και ο Τασουλής με προβολή από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Νέα καλή στιγμή για την ομάδα της Τρίπολης, με τον Χουτεσιώτη να διώχνει εξαιρετικά την προβολή του Μπενίτο και ενώ η μπάλα είχε κοντράρει και στον Σόουζα. Οι Αρκάδες συνέχισαν να πιέζουν και στο 12′ ο Σίτο από ωραία κάθετη πρόλαβε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να της δώσει κατεύθυνση προς το τέρμα και αυτή πέρασε έξω.

Ο Ιωνικός έφτασε στο 16′ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, με τον Μάντζη να βγαίνει απέναντι από τον Παπαδόπουλο και τον τερματοφύλακα του Αστέρα να διώχνει εντυπωσιακά. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπενίτο με εξαιρετική προσπάθεια βγαίνει απέναντι από τον Χουτεσιώτη σε εξαιρετικό τετ α τετ, με τον τερματοφύλακα του Ιωνικού να τον νικάει κρατώντας το μηδέν. Ο Αστέρας μετά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες κατάφερε στο 18′ να κάνει το 1-0. Ο Τιλίκα έκανε την σέντρα, ο Μύγας δεν έδιωξε καλά και προ κενής εστίας ο Σίτο σκόραρε για τους γηπεδούχους. Εξαιρετικό παιχνίδι στην Τρίπολη, με τους Αρκάδες να προηγούνται σε μια αναμέτρηση με πολλές φάσεις και για τις δύο ομάδες. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο ρυθμός έπεσε και η τελευταία καλή στιγμή πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ήρθε στο 42′, με τον Μπενίτο να νικάει την άμυνα του Ιωνικού, να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να στέλνει την μπάλα εκτός εστίας. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε, με τους γηπεδούχους να είναι εν γένει καλύτεροι και πλην του γκολ είχαν και άλλες ευκαιρίες για να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μύγα στο 55′ να σουτάρει με το αριστερό εκτός περιοχής και τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει εύκολα. Στο 59′ ο Αστέρας έκανε δύο τα τέρματά του, αλλά το VAR ακύρωσε το γκολ του Μπενίτο ως οφσάιντ. Ο Μάντζης στο 69′ βρέθηκε μια ανάσα από το 1:1, αλλά το πλασέ του από πλάγια πέρασε άουτ. Νέα ευκαιρία για τον Ιωνικό στο 73′. Ο Μύγας βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Καλή στιγμή για τους Αρκάδες για το 2-0, με τον Λέο Τιλίκα να κάνει την προβολή και τον Χουτεσιώτη να διώχνει εντυπωσιακά με το πόδι λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή στο 80′. Ο Ηρακλής Μεταξάς προχώρησε σε αλλαγές, με στόχο η ομάδα του να έχει περισσότερα τρεξίματα στα τελευταία λεπτά που θα δεχόταν την πίεση των Νικαιωτών. Τίποτα δεν άλλαξε στο ματς, ο Αστέρας κράτησε το 1:0 και πήρε μία σπουδαία νίκη επί του Ιωνικού, που συνεχίζει να προβληματίζει με την εικόνα του.