Euroleague: Καθηλωτική αντίδραση του Ολυμπιακού που «διέλυσε» την Παρτιζάν και επέστρεψε στις νίκες

Euroleague: Καθηλωτική αντίδραση του Ολυμπιακού που «διέλυσε» την Παρτιζάν και επέστρεψε στις νίκες

Οι ερυθρόλευκοι συνέτριψαν την σέρβικη ομάδα στο ΣΕΦ με 87-58

Ένας απολαυστικός Ολυμπιακός απόψε στο ΣΕΦ αντέδρασε στις δύο σερί του ήττες στην Euroleague και με μια καθηλωτική εμφάνιση διέλυσε την Παρτιζάν με 87-58 και επέστρεψε στις νίκες για την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Έτσι το ρεκόρ των ερυθρόλευκων ανέβηκε στις 5 νίκες και 2 ήττες.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό κι αυτό αποτυπώθηκε γρήγορα στο σκορ. Στο πεντάλεπτο ήταν μπροστά με 14-4 και αιτίες ήταν η καταπληκτική προσωπική άμυνα όλης της αρχικής πεντάδας και η άριστη κυκλοφορία της μπάλας η οποία πρόσφερε ασίστ και τρίποντα. Ο Κάνααν είχε βρει ρυθμό με τους Παπανικολάου και Σλούκα να σιγοντάρουν για το 22-14 της εναρκτήριας περιόδου.

Ο ρυθμός των «ερυθρόλευκων» διατηρήθηκε. Παρά τις αλλαγές προσώπων η άμυνα παρέμενε σε επίπεδο ασφυξίας ενώ στην επίθεση ο Σλούκας κυρίως «τιμωρούσε» την άμυνα με αλλαγές της Παρτιζάν και είτε σκόραρε είτε πάσαρε (30-18, 13’). Οι φιλοξενούμενοι πάντως αντέδρασαν και χάρη στους Πάντερ, Νάναλι πλησίασαν αρκετά (30-25, 15’), όμως το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα άλλαξε άρδην την κατάσταση. Σλούκας και Νάναλι έκαναν ό,τι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα και έτσι η διαφορά ανέβηκε ξανά σε διψήφιο επίπεδο πόντων (45-34).

Η έλλειψη συγκέντρωσης ξεκίνησε στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου και επιβεβαιώθηκε στην αρχή του δεύτερου. Πολλά λάθη, βιαστικά σουτ και κακές αντιδράσεις στην άμυνα επέτρεψαν στην Παρτιζάν να μπει στη διεκδίκηση της νίκης χάρη στον Παπαπέτρου (48-45, 25’). Βεζένκοβ και Φαλ πρόσφεραν μερικές «ανάσες» (55-47, 27’), όμως ο Λαρεντζάκης ήταν αυτός που έβαλε «φωτιά» στο ΣΕΦ. Με κλέψιμο κατόπιν βουτιάς και 11 δικούς του πόντους, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 68-54 στο 30’.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα αντέδρασαν καλύτερα στη διαφορά με την οποία προηγήθηκαν και μέσα από την καλή τους άμυνα κατάφεραν να κερδίσουν χρόνο (71-56, 34’). Μάλιστα όσο κυλούσε το ματς τόσο περισσότερο ανέβαινε η διαφορά αφού το ρόστερ των Σέρβων ήταν περιορισμένο λόγω εθνικής Σερβίας και τραυματισμών με αποτέλεσμα να ξεφύγει αρκετά (82-56, 37’).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-14, 45-38, 68-54, 87-58

Πηγή: gazzetta