Super League: Άνετα η ΑΕΚ 3-0 επί του ΟΦΗ

Super League: Άνετα η ΑΕΚ 3-0 επί του ΟΦΗ

Το ματς στην Φιλαδέλφεια είχε κριθεί, ήδη, στα πρώτα 11 λεπτά

Εύκολο ήταν το αποψινό ματς για την ΑΕΚ στην έδρα της, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League, καθώς επικράτησε του ΟΦΗ με 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το ματς είχε κριθεί, ήδη, πρώτα 11 λεπτά, αφού το σκορ είχε ήδη γίνει 2-0 από το πέναλτι του Γκαρσία και το πλασέ του Γκατσίνοβιτς. Ο Μάνταλος στο δεύτερο ημίχρονο το τρίτο γκολ της Ένωσης, η οποία είναι στο -6 από τον Παναθηναϊκό.

Αυτό που ήθελαν οι γηπεδούχοι ήταν ένα γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα για τη συνέχεια και το έβαλαν στο 6′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκαρσία. Ένα πέναλτι που είχε υποδειχθεί ένα λεπτό νωρίτερα σε μια μονομαχία του Άμραμπατ με τον Διαμαντή και με τον διαιτητή μάλλον να κάνει λάθος…

Όπως και να έχει, πάντως, αυτό δεν απασχόλησε και πολύ τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα στο 11′ έκανε το 2-0, αυτή τη φορά με πλασέ του Γκατσίνοβιτς μετά το γύρισμα του Μάνταλου από δεξιά. Όλα, επομένως, έμοιαζαν εύκολα πλέον για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, η οποία ήλεγχε την κατάσταση και διαχειρίστηκε το παιχνίδι όπως ήθελε.

Όσο για τους Κρητικούς; Πολύ λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόνο στο 38′ με ένα σουτ του Γκερέρο εντός περιοχής που κατέληξε άουτ.

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, είχε σχεδόν κριθεί αφού το 2-0 δεν θα μπορούσε να ανατραπεί στο δεύτερο ημίχρονο από τον ΟΦΗ όπως αυτός παρουσιάζεται φέτος και η οριστική επιβεβαίωση ήρθε στο 60′, όταν ο Άμραμπατ σέντραρε, ο Λιβάι έκανε κεφαλιά-πάσα προς τον Μάνταλο και αυτός με νέα κεφαλιά από κοντά έγραψε το 3-0.

Και από εκεί και πέρα, ο Αλμέιδα έκανε τις αλλαγές του, οι οπαδοί αποθέωναν την ομάδα ζητώντας νίκη στο Καραϊσκάκη την Κυριακή (13/11) και ο Αραούχο είχε φάση για να κάνει το 4-0 αλλά την έχασε, χωρίς πάντως να στενοχωρηθεί κανείς.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (66′ Αραούχο), Πινέδα, Μάνταλος (70′ Μαχαίρας), Άμραμπατ, Γκαρσία (87′ Κοσίδης).

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Μπαλογιάννης, Βούρος, Διαμαντής (83′ Πασαλίδης), Περέα (74′ Στάικος), Μεγιάδο, Ντιουσέ (83′ Νέιρα), Θοράρινσον, Τζου (66′ Ντικό), Γκερέρο (66′ Ντουρμισάι).