Μουντιάλ 2022: Οι μέχρι στιγμής «άτυχοι» και οι αμφίβολοι ενόψει Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Οι μέχρι στιγμής «άτυχοι» και οι αμφίβολοι ενόψει Κατάρ

Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξή του

Με αφορμή τον τελευταίο «άτυχο» ενόψει του Μουντιάλ 2022, Πολ Πογκμπά, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παραθέτει τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν αποκλειστεί, λόγω τραυματισμού, από το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα διαρκέσει από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά οι σίγουροι -μέχρι στιγμής- απόντες και οι ποδοσφαιριστές που κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν τη «γιορτή» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου:

ΠΟΛ ΠΟΓΚΜΠΑ (ΓΑΛΛΙΑ)

Ο Πογκμπά τραυμάτισε το γόνατό του στην προετοιμασία της Γιουβέντους και υποβλήθηκε σε επέμβαση τον Σεπτέμβριο για να επιδιορθώσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον μηνίσκο. Ο 29χρονος επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά σήμερα η μάνατζερ του αποκάλυψε ότι ο Γάλλος διεςθνής μέσος δεν θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΕΝΓΚΟΛΟ ΚΑΝΤΕ (ΓΑΛΛΙΑ)

Ο μέσος της Τσέλσι υπέστη υποτροπή σε τραυματισμό που τον περιόρισε σε δύο εμφανίσεις αυτή τη σεζόν. Θα μείνει εκτός δράσης για τέσσερις μήνες μετά την επέμβαση.

ΡΙΣ ΤΖΕΙΜΣ (ΑΓΓΛΙΑ)

Ο 22χρονος δεξιός μπακ τραυματίστηκε στο γόνατο στην αναμέτρηση της Τσέλσι με την Μίλαν για το Champions League τον Οκτώβριο και φαίνεται βέβαιο ότι θα χάσει τη διοργάνωση στο Κατάρ αφού αποκλείστηκε για οκτώ εβδομάδες.

ΝΤΙΟΓΚΟ ΖΟΤΑ (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ)

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ θα χάσει το Μουντιάλ λόγω τραυματισμού στη γάμπα, που υπέστη στη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο ο προπονητής της ομάδας της Premier League, Γιούργκεν Κλοπ, αποκάλυψε ότι δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΙΣΑΚ (ΣΟΥΗΔΙΑ)

Ο επιθετικός της Νιούκαστλ υπέστη υποτροπή κατά την ανάρρωσή του από έναν τραυματισμό στον μηρό και ο προπονητής Έντι Χάου επιβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΠΕΔΡΟ ΝΕΤΟ (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ)

Ο 22χρονος εξτρέμ της Γουλβς θα υποβληθεί σε επέμβαση λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο που υπέστη κόντρα στη Γουέστ Χαμ τον Οκτώβριο.

ΜΠΟΥΜΠΑΚΑΡ ΚΑΜΑΡΑ (ΓΑΛΛΙΑ)

Ο μέσος της Άστον Βίλα υπέστη τραυματισμό στους συνδέσμους στο γόνατο τον Σεπτέμβριο που θα τον κρατήσει εκτός και μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΑΡΤΟΥΡ ΜΕΛΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)

Ο μέσος της Λίβερπουλ (δανεικός) υπέστη μυϊκό τραυματισμό στην αναμέτρηση με τη Ρέιντζερς για το Champions League τον Οκτώβριο.

ΖΕΣΟΥΣ «ΤΕΚΑΤΙΤΟ» ΚΟΡΟΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ)

Ο εξτρέμ της Σεβίλλης υπέστη κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο ενώ προπονούνταν με τον σύλλογο της LaLiga τον Αύγουστο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο 29χρονος είδε το όνομα του στην προεπιλογή του προπονητή του Μεξικού Χεράρντο Μαρτίνο, αλλά ο προπονητής της Σεβίλλης, Χόρχε Σαμπάολι, είπε ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στις προπονήσεις μόνο μέχρι τον Δεκέμβριο.

«ΜΑΧΗ» ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

Οι παρακάτω παίκτες είναι τραυματίες αλλά παλεύουν για να επιστρέψουν εγκαίρως στην αγωνιστική δράση και να ληφθούν υπόψη στις προεπιλογές:

ΡΟΜΕΛΟΥ ΛΟΥΚΑΚΟΥ (ΒΕΛΓΙΟ)

Ο επιθετικός της Ίντερ, Ρομέλου Λουκάκου, τραυματίστηκε ξανά στο γόνατο, μετά από δύο μήνες που βρισκόταν στα... πιτς. Ο 29χρονος, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ του Βελγίου, έπαιξε μόνο 29 λεπτά σε δύο αγώνες πριν από τον τραυματισμό του.

ΠΑΟΥΛΟ ΝΤΙΜΠΑΛΑ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)

Ο προπονητής της Ρόμα, Ζοζέ Μουρίνιο, ανέφερε ότι ο Αργεντινός επιθετικός υπέστη έναν «πολύ άσχημο» τραυματισμό (τράβηγμα στον μυ του μηρού), ενώ εκτελούσε πέναλτι εναντίον της Λέτσε (9/10).

ΚΑΙΛ ΟΥΟΚΕΡ (ΑΓΓΛΙΑ)

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι είχε επιτυχή επέμβαση στη βουβωνική χώρα στις αρχές Οκτωβρίου, αλλά ο 32χρονος είπε ότι ήταν σίγουρος ότι θα αναρρώσει πλήρως για να κάνει το ταξίδι στο Κατάρ.

ΚΑΛΒΙΝ ΦΙΛΙΠΣ (ΑΓΓΛΙΑ)

Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι έμεινε εκτός δράσης λόγω προβλήματος στον ώμο, αλλά ενδέχεται να επιστρέψει πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΡΟΝΑΛΝΤ ΑΡΑΟΥΧΟ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ)

Ο σέντερ μπακ της Μπαρτσελόνα επέλεξε να υποβληθεί σε επέμβαση στον μηρό στα τέλη Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι επέλεξε αυτόν τον δρόμο για να επιστρέψει στο 100% «το συντομότερο δυνατό».

ΑΝΧΕΛ ΝΤΙ ΜΑΡΙΑ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)

Ο εξτρέμ της Γιουβέντους θα μείνει εκτός μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου λόγω ενός τραυματισμού στον μηριαίο μηριαίο, τον οποίο ο σύλλογος είπε ότι θα χρειαζόταν περίπου τρεις εβδομάδες μέχρι να αναρρώσει.