Superleague: Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ (2-1) επί του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκης»

Superleague: Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ (2-1) επί του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκης»

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσπέρασε τους «ερυθρόλευκους» στη βαθμολογία που έμειναν 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Καραϊσκάκης», επικρατώντας με 2-1 των «ερυθρολεύκων» σε έναν αγώνα που χαρακτηριζόταν πριν ακόμη την έναρξή του «χωρίς αύριο» και για τις δύο ομάδες, που έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα προβλήματα των πρωταθλητών, οι οποίοι για έναν ακόμη αγώνα παρατάχθηκαν με διαφορετική 11άδα, με τους Μπα και Αγκιμπού Καμαρά να παίρνουν φανέλα βασικού, χτύπησαν την προβληματική άμυνα των γηπεδούχων με αντεπιθέσεις και πήραν τους 3 πολύτιμους βαθμους. Η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 1ο λεπτό απείλησε με το σουτ του Ελ Καντουρί να κοντράρει στον Εμβιλά και η μπάλα να βγαίνει κόρνερ. Επτά λεπτά αργότερα από ένα άλλο κόρνερ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, καθώς ο Παπασταθόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη σέντρα, έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίκτυα του Τζολάκη. Οι δύο ομάδες πίεζαν τους αντιπάλους για να κλέψουν τη μπάλα και να βγουν στην αντεπίθεση, με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το 20λεπτο, με τον Γκάρι Ροντρίγκες στο 27΄ να χάνει καλή ευκαιρία, ενώ στο 34΄ ο Ρέαμπτσιουκ μετά από άστοχη έξοδο του Κοτάρσκι δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία.

Ο Ολυμπιακός πίεσε ακόμη περισσότερο και στο 37΄ ο Χάμες Ροντρίγκες εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κοτάρσκι να μην βγει από την εστία του στη σέντρα του Ρέαμπτσιουκ και με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ερευθρόλευκη φανέλα. Στο 41΄ το "Καραϊσκάκης" σηκώθηκε στο πόδι, όταν στο σουτ του Χάμες ο Κοτάρσκι απέκρουσε ασταθώς, ο Αγκιμπού Καμαρά πήρε το ριμπάουντ και πάσαρε στον Μπακαμπού, ο οποίος δεν κατάφερε να βάλει μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο β΄ ημίχρονο μετά την πίεση των πρώτων λεπτών ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφθασε στο γκολ στο 56΄, με τον Λύρατζη από δεξιά να βγάζει τη σέντρα και τον Νάρει με σουτ να την στέλνει στα δίχτυα του Τζολάκη. Μάλιστα στο 62΄ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε σπρώξιμο του Μπα στον Ολιβέιρα, ωστόσο μετά από επανέλεγχο της φάσης στο VAR πήρε πίσω την αρχική του απόφαση. Ο Μίτσελ αποφάσισε να παίξει ακόμη πιο επιθετικά ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Μασούρα αντί του Αγκιμπού και λίγο αργότερα τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί αντί των Χάμες και Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά ο ΠΑΟΚ πλέον γύρισε στην άμυνά του, προκειμένου να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Στο 84΄ ο προπονητής του Ολυμπιακού τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας και τον Ουί Τζο στη θέση του Μπα, ωστόσο το μόνο που κατάφερε, ήταν να χάσει μία μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 89΄, όταν ο Μπακαμπού έκλεψε τη μπάλα, πάσαρε στον Ελ Αραμπί με εξουδετερωμένο τον Κοτάρσκι, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Σάστρε, σώζοντας την εστία της ομάδας του.

Μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ πέρασε τον Ολυμπιακό ανεβαίνοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς, με τους «ερυθρόλευκους» να υποχωρούν στην 5η θέση με 14 βαθμούς, 10 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.