Euroleague: «Καθάρισε» και την Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός στο άδειο ΣΕΦ

Euroleague: «Καθάρισε» και την Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός στο άδειο ΣΕΦ

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 90-80

Από την στιγμή που πέρασε μπροστά στο σκορ απόψε, ο Ολυμπιακός δεν κοίταξε πίσω και «καθάρισε» την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ με 90-80, κάνοντας το 2 στα 2 στην έναρξη της φετινής Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν επί της λιθουανικής ομάδας στο άδειο -λόγω τιμωρίας- ΣΕΦ, για την 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, υποχρεώνοντας τους Λιθουανούς στη δεύτερη απώλεια τους. Ο Ολυμπιακός είχε σε τρομερή κατάσταση τους Βεζένκοβ (23π., 14ρ), Γουόκαπ (10π., 3ρ., 6ασ.), Φαλ (16π., 5ρ.) και Λαρεντζάκη (15π., 2ρ., 2ασ.).

Το ματς

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κατά διαστήματα έπαιξαν καλό μπάσκετ και σε ένα ακόμη παιχνίδι βρέθηκαν πολλοί που πρόσφεραν πολλά.

Οι Λιθουανοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και με πιο στοχευμένες επιθέσεις βρέθηκαν να προηγούνται με 2-9 χάρη σε 7 πόντους του Σμιτς. Ο Φαλ με τον Γουόκαπ έκαναν τα πάντα στην επίθεση (ο Αμερικανός και στην άμυνα) με αποτέλεσμα να συνέλθουν οι «ερυθρόλευκοι» (14-11, 6’). Τα επιθετικά ριμπάουντ των παικτών της Ζαλγκίρις καθώς επίσης και τα τρίποντα των Ντίμσα και Κάβανο διαφοροποίησαν για λίγο την κατάσταση στο σκορ (16-19, 9’).

Στη δεύτερη περίοδο το επίπεδο πίεσης της άμυνας των γηπεδούχων ανέβηκε περισσότερο και μαζί με τους πέντε πόντους και τη μία ασίστ από τα χέρια του Λαρεντζάκη με το που πάτησε παρκέ μετέτρεψαν το σκορ σε 27-23 (14’). Ο Μπραζντέικις απέκτησε επαφή με το καλάθι και βοήθησε την ομάδα να μειώσει στον πόντο (34-33, 18’), όμως οι Πειραιώτες έκλεισαν καλύτερα το ημίχρονο και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 44-35.

Η Ζαλγκίρις έδειξε διάθεση να αντιδράσει, όμως ο Γουόκαπ ήταν ο άνθρωπος που δεν της επέτρεψε να φανεί η προσπάθειά της και στον πίνακα του σκορ (49-40, 23’). Ο Φαλ μπήκε στην εξίσωση της επίθεσης, οι συμπαίκτες του τον «τάισαν» σε διαδοχικές κατοχές και αυτός τους δικαίωσε (57-48, 26’). Το γεγονός πως ο Κίναν συνδέθηκε με το καλάθι του Ολυμπιακού δεν δημιούργησε πρόβλημα στους παίκτες του Μπαρτζώκα αφού η κυριαρχία του Φαλ συνεχίστηκε και ο Πίτερς βρήκε 5 γρήγορους πόντους (67-56, 30’).

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» δεν κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς σκορ, όμως η άμυνα ήταν εκεί για να μην επιτρέψει… προβλήματα. Ο Σλούκας έλυσε το πρόβλημα με έμμεσο τρίποντο και επανέφερε την τάξη (70-61, 34’), αλλά όχι για πολύ αφού ο Κάβανο με 2/2 σουτ από τα 6.75 έκανε το 74-70 (36’). Λαρεντζάκης, Βεζένκοβ και ΜακΚίσικ μέσα σε ένα λεπτό όμως φρόντισαν για ένα σερί εφτά αναπάντητων πόντων χάρη στο οποίο ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 44-35, 67-58, 90-80

Πηγή: gazzetta