Γιώργος Καραγκούνης: Θα κάνει περιοδεία στο Σίδνεϊ για να διαφημίσει το ποδόσφαιρο

Γιώργος Καραγκούνης: Θα κάνει περιοδεία στο Σίδνεϊ για να διαφημίσει το ποδόσφαιρο

«Η νέα γενιά χρειάζεται έμπνευση και κίνητρο για να πετύχει», δήλωσε ο πρώην αρχηγός της εθνικής Ελλάδας

Στο Σίδνεϊ θα βρεθεί ο Γιώργος Καραγκούνης, σε μία περιοδεία που έχει στόχο να εμπνεύσει παιδιά Έλληνες μετανάστες να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

«Έχω επισκεφτεί την Αυστραλία στο παρελθόν, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφτώ το Σίδνεϊ. Ειλικρινά, το ανυπομονώ γιατί είναι πάντα ξεχωριστό να βρίσκεσαι ανάμεσα στους Έλληνες της διασποράς», δήλωσε ο Καραγκούνης στην καθημερινή εφημερίδα της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας, The Greek Herald.

«Είναι εύκολο να δει κανείς πόσο πολύ αγαπούν τη χώρα τους όλοι αυτοί οι Έλληνες, που μετακόμισαν στην άλλη άκρη του κόσμου για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις τα χαμόγελα των παιδιών. Παιδιά που δεν γεννήθηκαν καν το 2004 και ξέρουν τι κατάφερε η Εθνική Ελλάδας πριν από 18 χρόνια.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Νιώθουμε ότι μεταφέρουμε την επιτυχία μας στις επόμενες γενιές. Επίσης, ελπίζω όλα τα παιδιά του 2004 να παρακινήσουν πολλούς Έλληνες του εξωτερικού να παίξουν ποδόσφαιρο και να κρατήσουν ζωντανό το ελληνικό στοιχείο.

Θα μιλήσουμε με τα παιδιά και όχι μόνο, θα παίξουμε. Η νέα γενιά χρειάζεται έμπνευση και κίνητρο για να πετύχει. Ελπίζω ότι όσοι θα είναι στο γήπεδο και στο γκαλά θα το απολαύσουν. Το να μπορείς να φέρεις χαρά στους ανθρώπους επειδή σε βλέπουν από κοντά είναι μοναδικό. Οι Έλληνες της Αυστραλίας και του εξωτερικού είναι πάντα φιλόξενοι. Νιώθω σαν να βρίσκομαι στην Ελλάδα. Νιώθω σαν στο σπίτι μου στην Αυστραλία», πρόσθεσε.