Μουντιάλ 2030: Επίσημη η κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ουκρανίας

Μουντιάλ 2030: Επίσημη η κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ουκρανίας

Η σχετική ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της UEFA

Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ανακοίνωσαν επισήμως σήμερα την προσθήκη της Ουκρανίας, στην κοινή τους υποψηφιότητα για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030. Η σχετική ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της UEFA, στη Νιόν, με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία να έχει ήδη εκφράσει τη στήριξή της στην υποψηφιότητα των δύο χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου.

«Η υποψηφιότητά μας δεν είναι πλέον μία υποψηφιότητα της Ιβηρικής, είναι μία ευρωπαϊκή υποψηφιότητα», τόνισε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες. «Είμαι πεπεισμένος ότι η υποψηφιότητά μας είναι πλέον πολύ καλύτερη απ΄ ό,τι πριν. Το ποδόσφαιρο είναι πανανθρώπινο και, αν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων με τόσο πολλούς τρόπους, πρέπει επιπλέον να χρησιμοποιείται για κάτι καλό», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο επικεφαλής της RFEF, ενώ ο ομόλογός του της πορτογαλικής ομοσπονδίας, Φερνάντο Σοάρες Γκόμες ντα Σίλβα, διαβεβαίωσε ότι η προσθήκη της Ουκρανίας «έχει την απόλυτη υποστήριξη της UEFA».

Το Μουντιάλ του 2030, το οποίο σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την παρθενική διοργάνωση του θεσμού, διεκδικούν επίσης από κοινού τέσσερις χώρες της Νότιας Αμερικής (Ουρουγουάη, Αργεντινή, Παραγουάη και Χιλή), ενώ εξετάζεται η κατάθεση κοινής υποψηφιότητας από τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, σύμφωνα με αξιωματούχους των δύο χωρών.