Eurobasket: Ο Giannis «καθάρισε» την Κροατία – Πρεμιέρα με νίκη 89-85 για την Εθνική Ελλάδας – Δείτε βίντεο

Eurobasket: Ο Giannis «καθάρισε» την Κροατία – Πρεμιέρα με νίκη 89-85 για την Εθνική Ελλάδας – Δείτε βίντεο

Το ματς έγινε θρίλερ προς το τέλος, αλλά ο Αντετοκούνμπο με δύο εκπληκτικές άμυνες και καλάθια στην επίθεση εδραίωσε τη νίκη

Με έναν καταπλητικό Γιάννη Αντετοκούνμπο στο φινάλε, η Εθνικής Ελλάδας έκανε πρεμιέρα με το δεξί στο Eurobasket, καθώς κέρδισε την Κροατία με 89-85, στον όμιλο που γίνεται στην Ιταλία.

Ο σταρ του NBA κι ενώ η διαφορά ήταν στους δύο πόντους υπέρ της Ελλάδας (84-82), έβγαλε δύο καταπληκτικές άμυνες και τελείωσε αντίστοιχες φάσεις στην επίθεση και έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των Κροατών να κάνουν την ολική επιστροφή.

Παρόλο που η ΕΘνική είχε στην σύνθεση της 10 παίκτες (έμειναν εκτός Κ. Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννης) έδειξε μέταλλο.

Κορυφαίοι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν οι Τάιλερ Ντόρσεϊ και Γιάννης Αντετοκούνμπο με 27 πόντους έκαστος. Για την Κροατία ξεχώρισαν οι Σμιθ με 23 και Μπογκντάνοβιτς με 19 πόντους.

Το small ball που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, στο πρώτο ημίχρονο, απόρροια της απόφασης του να προφυλάξει τους «πύργους» του, Κώστα Αντετοκούνμπο και Γιώργο Παπαγιάννη, σε συνδυασμό με την ραψωδία του Τάιλερ Ντόρσεϊ, εξασφάλισαν μία διαφορά ασφαλείας στη «γαλανόλευκη», η οποία την κράτησε μακριά από ανατροπές στα «νεκρά» διαστήματα που παρουσίασε στην επανάληψη.

Για να αποφευχθεί η ανατροπή πάντως επιστρατεύτηκε η αμυντική προσήλωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος με δύο καθοριστικά μπλοκ στα τελευταία λεπτά, ένα εντυπωσιακό ανάποδο κάρφωμα, μετά από ασίστ του Νικ Καλάθη κι άλλο ένα «γκολ-φάουλ», έφερε στο φινάλε τα χαμόγελα στη «γαλανόλευκη».

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 30-46, 62-70, 85-89