Eurobasket: Με 14 παίκτες αναχωρεί η Εθνική για Μιλάνο – Αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Eurobasket: Με 14 παίκτες αναχωρεί η Εθνική για Μιλάνο – Αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ανάλογα με την πορεία των θεραπειών ο ομοσπονδιακός προπονητής θα λάβει τις επόμενες ώρες και την τελική απόφαση του για την 12άδα

Πήρε τις αποφάσεις του ο Δημήτρης Ιτούδης και «έκοψε» τους Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Γιάννη Κουζέλογλου και Δημήτρη Κακλαμανάκη, κάτι που σημαίνει πως πλέον απομένουν 14 παίκτες στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών και ανάλογα με την πορεία των θεραπειών ο ομοσπονδιακός προπονητής θα λάβει τις επόμενες ώρες και την τελική απόφαση του για την 12άδα που θα πάρει μέρος στο Eurobasket.

Η ΕΟΚ ενημέρωσε τον κόσμο πως η Επίσημη Αγαπημένη θα αναχωρήσει αύριο (31/8) το πρωί η Εθνική Ανδρών για το Μιλάνο με 14 παίκτες και η επιλογή της 12άδας θα γίνει επί ιταλικού εδάφους. Η διορία λήγει την Τετάρτη στις 14:30, 24 ώρες πριν την έναρξη του πρώτου ματς του Eurobasket.

Οι παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη είναι οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Καλάθης, Αγραβάνης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Μποχωρίδης, Λούντζης, Παπανικολάου, Κασελάκης, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Λαρεντζάκης, Σλούκας και Ντόρσεϊ., αναφέρθηκε στο Gazzetta.

Αντιπροσωπεία πήγε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Αντιπροσωπεία της εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης, επισκέφθηκε το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, προκειμένου να λάβει την ευχή του μία μέρα πριν από την αναχώρηση των αθλητών για το Μιλάνο, όπου μεθαύριο ξεκινάει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Σημασία έχει να είμαστε υγιείς στο σώμα, στο μυαλό και καθαροί στην ψυχή, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ευάγγελος Λιόλιος, και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνάντηση. Επιπλέον, σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για προσπάθεια κάποιων ανθρώπων ή μιας ομάδας, αλλά για προσπάθεια που αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη χώρα».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για τη συνάντηση και μίλησε για την εποχή που ήταν νέος και συμμετείχε σε ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ ανέφερε πως όταν έχει ελεύθερο χρόνο, παρακολουθεί στην τηλεόραση αθλητικούς αγώνες. Επισήμανε ακόμη, ότι έχουμε συνηθίσει να ακούμε τη φράση «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Η πλήρης φράση, όμως, έχει μπροστά τη λέξη "orandum" που σημαίνει ότι προσευχόμαστε όλοι να έχουμε υγιές σώμα, αλλά και φρόνημα, μυαλό, γεμάτα υγεία.

Κατόπιν, ενδιαφέρθηκε να μάθει για το πρόγραμμα και την πορεία της ομάδας, ενώ στους επισκέπτες του προσέφερε ως ευλογία ένα βιβλίο για το μοναστήρι του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία και ένα σταυρουδάκι.