Europa League: Πρόκριση στα πέναλτι για τον Ολυμπιακό στη Μπρατισλάβα

Europa League: Πρόκριση στα πέναλτι για τον Ολυμπιακό στη Μπρατισλάβα

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλων Λεμεσού στα play off της διοργάνωσης

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε για άλλη μια φορά στη Μπρατισλάβα, παίρνοντας την πρόκριση στο play off του Euraopa League στα πέναλτι (4-3) απέναντι στη Σλόβαν και αφού ο κανονικός αγώνας είχε λήξει 1-1 και η παράταση 2-2 και θα αντιμετωπίσει τον Απόλλων Λεμεσού για μία θέση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν επιφυλακτικά στο παιχνίδι, αφήνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στους γηπεδούχους στο πρώτο 20λεπτο, ωστόσο στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους και απείλησαν, με τους Μασούρα και Αραμπί να χάνουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, που δεν ανησύχησαν τον Βατσλίκ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Το β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, με τον Ζινκερνάγκελ στην πρώτη καλή ευκαιρία να ανοίγει το σκορ. Ειδικότερα, στο 54΄ ο Μασούρας έδωσε τη μπάλα στον Ζινκερνάγκελ και εκείνος από θέση έξω δεξιά εξαπέλυσε δυνατό σουτ, που έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας της Σλόβαν, παρά την προσπάθεια του Τσόβαν να αποκρούσει. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν, με τους «ερυθρόλευκους» να αμύνονται και να κρατάνε το σκορ.

Στις καθυστερήσεις το ματς έγινε «ροντέο» με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν γκολ στο 92΄, που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ και στο 93΄ ο Μασούρας να επιλέγει να σουτάρει αντί να πασάρει και να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 και να σφραγίσει την πρόκριση. Έτσι στο 95΄ ήρθε η ψυχρολουσία για τον Ολυμπιακό, καθώς σε μια αδράνεια σε κόρνερ, ο Άγκμπο σούταρε, με τον Σάπονιτς να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας και να σκοράρει, ισοφαρίζοντας τον αγώνα. Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων Αμπένα και Τικίνιο είδαν από μία κίτρινη κάρτα, για τον πρώτο όμως ήταν η δεύτερη και η Σλόβαν έμεινε με 10 παίκτες.

Στην παράταση ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 11ο λεπτό μετά από μπαλιά του Εμβιλά από το κέντρο, ο Μασούρας με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Αγκιμπού Καμαρά που ερχόταν από πίσω και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1. Ωστόσο η Σλόβαν δεν παρέδωσε τα όπλα και στο 3ο λεπτό του β΄ μέρους της παράτασης οι παίκτες της έπαιξαν... βόλεϊ παίρνοντας τρεις κεφαλιές μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Βατσλίκ από την κεφαλιά του Γκριν στέλνοντας τον αγώνα στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι με πρώτη της Σλόβαν

- Ραμίρες 1-0
- Κούντε άουτ
- Σάπονιτς 2-0
- Μπουχαλάκης 2-1
- Κούτσκα άουτ
- Μασούρας 2-2
- Γκριν 3-2
- Άβιλα 3-3
- Τσακβεντάτζε απέκρουσε ο Βατσλίκ
- Βαλμπουενά 3-4