Προκριματικά Conference League: Υποτονικός ο ΠΑΟΚ στη Σόφια – Ήττα με 2-0 από την Λέφσκι

Προκριματικά Conference League: Υποτονικός ο ΠΑΟΚ στη Σόφια – Ήττα με 2-0 από την Λέφσκι

Καταστροφικά ήταν τα πρώτα 19 λεπτά για τους ασπρόμαυρους, που δέχθηκαν τα δύο γκολ

Μεγάλη προσπάθεια θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη για να ανατρέψει την αποψινή ήττα με 2-0 στη Σόφια από την Λέφσκι για τα προκριματικά του Conference League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε πολύ υποτονικά στο παιχνίδι και δέχθηκε τα δύο γκολ στα πρώτα 19 λεπτά του αγώνα.

Το ματς

Μόλις… 40 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ ήταν πίσω στο σκορ: Βολέ του Μιχαΐλοφ, κεφαλιά του Κάργα προς τα πίσω και ο Γουέλτον το εκμεταλλεύτηκε και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι (1-0).

Χειρότερο ξεκίνημα, με λίγα λόγια, δεν θα μπορούσε να κάνει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπάθησε να ανασυνταχθεί και είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 8′ με το δυνατό σουτ του Σβαμπ που απέκρουσε ο Μιχαΐλοφ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο στο κέντρο και να πιέσει, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι, αφού λίγα λεπτά μετά η κατάσταση επιδεινώθηκε…

Στο 19′ ο Ζίβκοβιτς έχασε τη μπάλα και οι γηπεδούχοι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Μπαρί να πλασάρει στην κίνηση και να γράφει το 2-0. Ό,τι χειρότερο, δηλαδή, για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι προσπάθησαν να σταθούν στα πόδια τους και να μειώσουν πριν το ημίχρονο, έχοντας την καλύτερή τους ευκαιρία στο 31ο λεπτό, όταν ο Σοάρες σέντραρε και ο Κάργας έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Θα περίμενε κανείς ότι ο Λουτσέσκου θα προχωρούσε σε αλλαγές στην ανάπαυλα αφού τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά για την ομάδα του, αλλά δεν το έκανε. Αντιθέτως, ο προπονητής του ΠΑΟΚ άρχισε τις διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο του από το 57′ κι έπειτα, χωρίς όμως να βελτιωθεί η κατάσταση.

Οι ασπρόμαυροι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά και να απειλήσουν πραγματικά τους Βούλγαρους, οι οποίοι είχαν δώσει μπάλα και χώρο, έχοντας ως πρώτο στόχο, με δεδομένες και τις απουσίες τους, να κρατήσουν το 2-0.

Λέφσκι Σόφιας: Μιχαΐλοφ, Πετρίς, Σούντμπεργκ, Κόρδομπα, Γκάλτσεφ, Κράστεφ, Φαν Ντερ Κααπ, Μιλάνοφ, Ρονάλντο (87′ Πέτκοφ), Φελίπε, Μπαρί.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Σβαμπ (70′ Φιλίπε Σοάρες), Ντάντας (57′ Κούρτιτς), Α. Ζίβκοβιτς (78′ Κωνσταντέλιας), Κουαλιάτα (57′ Νάρεϊ), Κούτσιας (70′ Τόμας).