Basket League: «Σίφουνας» ο Ολυμπιακός στην Πάτρα – «Κλείδωσε» την πρωτιά και το πλεονέκτημα της έδρας

Basket League: «Σίφουνας» ο Ολυμπιακός στην Πάτρα – «Κλείδωσε» την πρωτιά και το πλεονέκτημα της έδρας

Συνέτριψε τον Απόλλωνα με 94- 68

Με ωραία και θεαματικό μπάσκερ ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την Πάτρα και... κλείδωσε την πρώτη θέση στην Basket League και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Οι ερυθρόλευκοι συνέτριψαν τον Απόλλωνα με 94-68 και έδειξαν ότι παραμένουν σε πολύ κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε το προβάδισμα από το ξεκίνημα και επικράτησε σε κάθε δεκάλεπτο επιμέρους.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στον ηλεκτρονικό πίνακα (11-11, 7'). Ο Ολυμπιακός έκλεισε καλύτερα το τελευταίο τρίλεπτο και έτσι με πόντους από τους Βεζένκοβ, Λούντζη και Σλούκα βρέθηκε στο 16-19.

Η συνύπαρξη Σλούκα, Λούντζη βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση και τα διαδοχικά τρίποντα (δύο ο Λαρεντζάκης και ένα ο Ζαν Σαρλ) έδωσαν προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 10 πόντους (22-32, 14'). Ο «Λάρι» είχε βρει ρυθμό και δεν τον σταματούσε τίποτα με αποτέλεσμα να φτάσει γρήγορα τους 11 πόντους και να αυξήσει κι άλλο την διαφορά (25-41, 17'). Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι των «ερυθρόλευκων» όμως βρήκαν κάποιες λύσεις από τον Σίμονς και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 36-48.

Η εντολή του Μπαρτζώκα να εκμεταλλευτούν τον Φαλ ήταν ξεκάθαρη και ο Γάλλος τον δικαίωσε αφού με καρφώματα και ασίστ πρόσφερε πολλές λύσεις με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί σε 40-62 (24'). Το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του και η διαφορά είχε παγιωθεί γύρω από τους 20 πόντους.

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Βετούλας και Μπαρτζώκας μεγάλωσαν το ροτέισον και σε αυτή την περίπτωση η ομάδα με το μεγαλύτερος βάθος βγήκε κερδισμένη. Ο Ολυμπιακός με τους Σλούκα και Έισι να βρίσκουν στόχο από τα 6.75 βρέθηκε στο 58-85 (37') και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 68-94.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-19, 36-48, 52-73, 68-94

Πηγή: Gazzetta