Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Ακυρώθηκε ο αγώνας Βραζιλία-Αργεντινή

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Ακυρώθηκε ο αγώνας Βραζιλία-Αργεντινή

Οι δύο ομάδες έχουν περάσει και δεν έχει νόημα η διεξαγωγή ενός ματς που είχε διακοπεί στα πρώτα 5 λεπτά

Οκτώ μήνες μετά, η υπόθεση δεν έχει ακόμη διευθετηθεί. Η ομοσπονδία της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη (11/5) την ακύρωση της συνάντησης με την Αργεντινή, η οποία επρόκειτο να επαναληφθεί στη Μελβούρνη μετά τη διακοπή της πέντε λεπτά από την έναρξη, τον περασμένο Σεπτέμβριο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022. Τότε, στο Σάο Πάολο, κάποιοι Αργεντινοί παίκτες αγγλικών συλλόγων κατηγορήθηκαν για παραβίαση του πρωτοκόλλου κατά της Covid-19.

Ακόμη και η FIFA είχε διαβεβαιώσει πριν από δύο μέρες με δελτίο Τύπου ότι ο αγώνας θα επαναληφθεί, χωρίς να υπολογίζει στην άρνηση της «Αλμπισελέστε». Μετά την ανακοίνωση της επανάληψης στις 11 Ιουνίου, η ομοσπονδία της Αργεντινής είχε παραμείνει σιωπηλή. Από την πλευρά τους οι Αυστραλοί εξακολουθούσαν να καυχιούνται για την υποδοχή του Clasico της Νότιας Αμερικής, ελπίζοντας να δουν στη Μελβούρνη τον Μέσι και τον Νεϊμάρ.

Στην πραγματικότητα, το τεχνικό επιτελείο του προπονητή Λιονέλ Σκαλόνι δεν ήθελε να ταξιδέψει για τη Μελβούρνη από το Λονδίνο, όπου θα βρίσκεται η Αργεντινή για να αντιμετωπίσει την Ιταλία στον αγώνα των πρωταθλητών Ευρώπης και Νότιας Αμερικής, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, αλλά η διεξαγωγή του δεν έχει πλέον κανένα νόημα αφού η Αργεντινή και η Βραζιλία προκρίθηκαν τερματίζοντας στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου τους.