Πρωταθλητής με νίκη στην Τούμπα στέφθηκε ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής με νίκη στην Τούμπα στέφθηκε ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν τον 47ο τίτλο στην ιστορία τους με νίκη με ανατροπή με 2-1 επί του ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 47η φορά στην ιστορία του 5 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των play off επικρατώντας του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» αρκούνταν και στην ισοπαλία για να στεφθούν και επίσημα πρωταθλητές, με τον ΠΑΟΚ μετά την πρόκρισή του επί των πρωταθλητών στο Κύπελλο Ελλάδας να θέλουν τη νίκη, για να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους επί των αντιπάλων τους και να μην επιτρέψουν στους Πειραιώτες να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου στην Τούμπα. Στο α΄ ημίχρονο ο στόχος του Λουτσέσκου φαινόταν να επιτυγχάνεται, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 1-0 στο σκορ.

Μόλις στο 10΄ ο Σοάρες με ωραία προσποίηση πέρασε τον Μπα, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη μπαλιά ο Βατσλίκ δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα, ο Τσόλακ έκανε την προβολή και η μπάλα έφτασε στον Μουργκ, ο οποίος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Με την έναρξη του β΄ μέρους ο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές, ρίχνοντας στον αγώνα τον Ελ Αραμπί αντί του Τικίνιο, τον Αγκιμπού Καμαρά αντί του Μπουχαλάκη και τον Γκάρι Ροντρίγκες αντί του Μασούρα και γύρισε το ματς.

Μόλις στο 51΄ ο Ελ Αραμπί συνεργάστηκε υπέροχα με τον Ροντρίγκες από τα αριστερά, ο εξτρέμ του Ολυμπιακού γύρισε πανέμορφα προς τον Λόπες, που σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα μετά απ' αυτόν με τα Γιάννενα για το 1-1 στην αναμέτρηση. Στο 62΄ ο Λαλά από τα δεξιά έκανε το γύρισμα προς τον Ρέαμπτσουκ, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και το σουτ με τη μία για να νικήσει τον Πασχαλάκη και να διαμορφώσει το 2-1 του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε με μαεστρία το ματς και έφθασε στη νίκη και τον τίτλο.