Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό ο Παναθηναϊκός με νίκη (2-0) και στη Λαμία

Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό ο Παναθηναϊκός με νίκη (2-0) και στη Λαμία

Οι «πράσινοι» σφράγισαν την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης με δύο νίκες

Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρώτος φιναλίστ του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησε και στη ρεβάνς της Λαμίας με 2-0 και περιμένει στον τελικό της 21ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήταν καλύτερη καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα και έφθασε δίκαια στη νίκη, απέναντι σε μία ομάδα που πάλεψε, αλλά δεν μπορούσε. Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στο γήπεδο από το 1ο λεπτό, είχαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Παλάσιος να ανοίξουν το σκορ, κάτι που τελικά πέτυχε στο 40΄ με φοβερή ατομική ενέργεια ο Ιωαννίδης, ο οποίος έκλεψε την μπάλα από τον Τζανετόπουλο, μπήκε στην περιοχή και σκόραρε. Η Λαμία από την πλευρά της προσπαθούσε να απειλήσει μόνο από στημένες φάσεις, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-1.

Στο ίδιο τέμπο κύλησε και το β΄ ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να σφραγίζει και τυπικά την πρόκριση στο 58΄ με τον Παλάσιος να βρίσκει δίχτυα μετά από ασίστ του Βιγιαφάνιες και να κάνει το 0-2. Στο 60΄ οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα με τον Μπανγκουρά, ο οποίος όμως ήταν σε θέση οφ σάιτ. Στο 76' η Λαμία είχε μεγάλη ευκαιρία, με τον Καραμάνο να κάνει τη σέντρα και τον Μπανγκουρά ανενόχλητο να στέλνει τη μπάλα στην αγκαλιά του Μπρινιόλι από εξαιρετική θέση. Στο 85΄ ο Σαράνοφ νίκησε σε τετ α τετ τον Καρλίτος κρατώντας το 0-2.