Basket League: Άνετα ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη και «βλέπει» Παναθηναϊκό

Basket League: Άνετα ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη και «βλέπει» Παναθηναϊκό

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 89-67

Με όπλο τα τρίποντα ο  Ολυμπιακός επικράτησε άνετα απόψε του Άρη με 89-67 στο ΣΕΦ  για την Basket League και στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ (11/04) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.  Οι «ερυθρόλευκοι» με 16/26 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν την δουλειά τους πιο εύκολη.

Πλέον ο Ολυμπιακός αφιερώνεται στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπου χρειάζοντα νίκη για έχουν το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς πρωταθλήματος.

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν άμυνα ζώνης από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και η αλήθεια είναι πως στα πρώτα λεπτά έβαλαν προβλήματα στους παίκτες του Μπαρτζώκα (8-10, 7’). Το τάιμ άουτ διόρθωσε κάπως τις επιθετικές επιλογές των γηπεδούχων, η μπάλα κυκλοφόρησε πιο γρήγορα και η είσοδος του Πρίντεζη πρόσφερε λύσεις με αποτέλεσμα να κλείσει η εναρκτήρια περίοδος με σκορ 21-16.

Οι παίκτες που πέρασαν από τον πάγκο ανέβασαν την ένταση στην άμυνά τους και στην επίθεση ΜακΚίσικ με Λαρεντζάκη έκαναν το 32-23 (24’). Η καταπληκτική άμυνα του Λούντζη έκανε τη ζωή του Κάουαν δύσκολη και ο Άρης δεν μπορούσε να λειτουργήσει όπως θα ήθελε στην μπροστινή πλευρά του παρκέ. Κάποια εύκολα χαμένα καλάθια και λάθη από πλευράς Ολυμπιακού διατήρησαν την διαφορά σε νορμάλ επίπεδο στο ημίχρονο (41-33).

Τα διαδοχικά λάθη σε άμυνα κι επίθεση του Έισι έδωσαν την ευκαιρία στον Άρη να πλησιάσει (44-39, 24’), Στο επόμενο τρίλεπτο τα τρίποντα των Ουόκαπ (2/2) και Παπανικολάου έδωσαν την ώθηση στους γηπεδούχους και προσπέρασαν με 56-42 (27’). Η συνέχεια άνηκε στον Ντόρσεϊ χάρη στα δικά του τρίποντα, ο Ολυμπιακός προσπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 20 πόντων στη διαφορά (66-45, 30’).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως τελείωσε το προηγούμενο, απλά στα δύο τρίποντα ευστόχησαν οι ΜακΚίσικ και Βεζένκοβ για το 72-45 (33’). Ο Κάουαν ήταν η μοναδική επιθετική απειλή του Άρη και τα δικά του τρίποντα δεν επέτρεψαν να ανοίξει περισσότερο η διαφορά (76-55, 37’).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-16, 41-33, 66-45, 89-67

Πηγή: Gazzetta