Τένις: Αποσύρεται η Νο1 στον κόσμο Ας Μπάρτι – Πώς η Σάκκαρη μπορεί να ανέβει στο Νο2

Τένις: Αποσύρεται η Νο1 στον κόσμο Ας Μπάρτι – Πώς η Σάκκαρη μπορεί να ανέβει στο Νο2

Η Ελληνίδα τενίστρια μπορεί να βρεθεί πίσω μόνο από την Ίγκα Σφιόντεκ

Την απόφασή της να σταματήσει το τένις σε ηλικία μόλις 25 ετών ανακοίνωση η Αυστραλή Νο1 στον κόσμο Ας Μπάρτι, κάτι που μπορεί να φέρει την Μαρία Σάκκαρη από το Νο3 που βρίσκεται στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Ας Μπάρτι ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Instagram. «Σήμερα είναι δύσκολη και γεμάτη συγκίνηση μέρα για μένα καθώς ανακοινώνω την αποχώρησή μου από το τένις», αναφέρει σε βίντεο που αναρτήθηκε στην σελίδα της Μπάρτι στο Instagram. «Είμαι τόσο χαρούμενη και είμαι τόσο έτοιμη και ξέρω ότι αυτή τη στιγμή στην καρδιά μου, για μένα ως άτομο, αυτό είναι σωστό», τόνισε.

Η Ας Μπάρτι κατέκτησε και το Αυστραλιανό Όπεν και το Γουίμπλεντον και είπε ότι είναι ευγνώμων για όλα όσα της έδωσε το τένις. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπάρτι εγκαταλείπει το τένις. Πριν χρόνια, ως έφηβη, είχε και πάλι αποχωρήσει από το άθλημα, για να ασχοληθεί με το κρίκετ,ωστόσο επέστρεψε και έφθασε στην κορυφή του κόσμου.

Η αποχώρησή της όμως μπορεί να ευνοήσει την Μαρία Σάκκαρη, η οποία μπορεί να ανέβει ακόμη περισσότερο στην παγκόσμια κατάταξη. Για να γίνει αυτό, η Αυστραλή τενίστρια πρέπει να ζητήσει να διαγραφεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Αν συμβεί αυτό, η Ελληνίδα τενίστρια θα βρεθεί στο Νο2 στον κόσμο, πίσω μόνο από την Ίγκα Σφιόντεκ. Αν όμως η Μπάρτι δεν ζητήσει την διαγραφή της, Σφιόντεκ και Σάκκαρη θα πρέπει να την ξεπεράσουν στη βαθμολογία, κάτι που μπορεί να χρειαστεί χρόνο, αφού η διαφορά της από τις παρακάτω θέσεις ήταν μεγάλη.