Champions League: Επίδειξη δύναμης της Μπάγερν – Με την «ψυχή στο στόμα» η Λίβερπουλ

Champions League: Επίδειξη δύναμης της Μπάγερν – Με την «ψυχή στο στόμα» η Λίβερπουλ

Οι Βαυαροί διέλυσαν 7-1 την Σάλτσμπουργκ - Η «reds» εχασαν στο Άνφιλντ 1-0 αλλά πέρασαν χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα

Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ προκρίθηκαν στους «8» του Champions League, με τους Γερμανούς να κάνουν επίδειξη δύναμης απέναντι στη Σάλτσμπουργκ και τους «reds» να περνάνε με την «ψυχή στο στόμα» επί της Ίντερ.

Στο Μόναχο η Μπάγερν καθάρισε από νωρίς την πρόκριση, με τον Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει χατ-τρικ μέσα σε 9 λεπτά. Ο Πολωνός άνοιξε το σκορ στο 12΄ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Βέμπερ, στο 21΄ ο αμυντικός των Αυστριακών ανέτρεψε για δεύτερη φορά τον στράικερ των Βαυαρών μέσα στην περιοχή και ο ίδιος εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών διαμορφώνοντας το 2-0 και στο 23΄ ο Νόιερ είδε ότι όλη η Σάλτσμπουργκ ήταν ψηλά, το βολέ του, δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν οι αμυντικοί, με τον Λεβαντόφσκι να κερδίζει την κόντρα, η μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και στην επαναφορά ο σέντερ της Μπάγερν ολοκλήρωσε το χατ τρικ.

Στο 31΄ ο Γκνάμπρι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Μπάγερν διαμορφώνοντας το 4-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο 54 ήταν η σειρά του Μίλερ να πανηγυρίσει, διαμορφώνοντας το 5-0. Η Μπάγερν στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα, με την Σάλτσμπουργκ να μειώνει στο 70΄ με τον Κίσεργκααρντ, γκολ που πείσμωσε τους Γερμανούς, οι οποίοι με τον Μίλερ στο 83΄ διαμόρφωσαν το 6-1 και στο 85΄ ο Σανέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου με το 7-1.

Στο άνφιλντ η Λίβερπουλ υποδεχόταν την Ίντερ με τον «αέρα» της νίκης με 2-0 στο Μιλάνο, ωστόσο οι «νεραντζούρι» αποδείχθηκαν σκληρό καρύδια για τους «reds». Το α΄ ημίχρονο ήταν μέτριο από άποψη θεάματος, με τη Λίβερπουλ να αγγίζει το γκολ στο 31΄, αλλά η κεφαλιά του Μάτιπ σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 52΄ η Λίβερπουλ είχε δεύτερο δοκάρι με τον Σαλάχ και κάπου εκεί μίλησε ο νόμος του ποδοσφαίρου, που λέει ότι όταν δεν βάζεις γκολ, τρως.

Η Ίντερ ήθελε δύο γκολ για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 61' της αναμέτρησης με πανέμορφο τέρμα του Λαουτάρο Μαρτίνες. Ωστόσο 3 λεπτά αργότερα έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Αλέξις Σάντσες. Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε άλλον αέρα στη Λίβερπουλ, η οποία ωστόσο δεν ευτύχησε να πετύχει γκολ ούτε στο 76΄, με την προσπάθεια του Σαλάχ να σταματάει και πάλι στο δοκάρι΄.