Euroleague: Απογοήτευσε ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ – Άνετη νίκη για την Μακάμπι

Euroleague: Απογοήτευσε ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ – Άνετη νίκη για την Μακάμπι

Η ισραηλινή ομάδα επικράτησε με 84-69

Προσπαθεί να συνέλθει ο Ολυμπιακός στην Euroleague, μετά την μεγάλη παύση λόγω κρουσμάτων, αλλά προσφέρει τη μία απογοήτευση μετά την άλλη, όπως έγινε απόψε στο Τελ Αβίβ, όπου ηττήθηκε από την Μακάμπι με 84-69 για την 22η αγωνιστική, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και στην Τουρκία με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε.

Με την αποψινή ήττα οι «ερυθρόλευκοι» είδαν το ρεκόρ τους να υποχωρεί σε 12-7, με το οποίο ισοβαθμούν πλέον με Ούνικς Καζάν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Στον αντίποδα, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βελτίωσε το ρεκόρ της σε 8-11.

Το ματς

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού δε θύμισε αγώνα επιπέδου Euroleague. Η Μακάμπι με φανερή έλλειψη ρυθμού κι ο Ολυμπιακός αγχωμένος με 4 γρήγορα λάθη και πολλά άστοχα ελεύθερα σουτ. Σίγουρα καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και οι καλές άμυνες με το σκορ να είναι 8-4 στο 6ο λεπτό. Η είσοδος του Σλούκα έδωσε έναν συμπαραστάτη στον Παπανικολάου ο οποίος ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου για τους «ερυθρόλευκους». Ο Ελληνας γκαρντ έβαλε και τους υπόλοιπους στην παραγωγική διαδικασία και ο Ντόρσεϊ ισοφάρισε στους 14 πόντους (9').

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλύτερα την δεύτερη περίοδο. Η επιθετική λειτουργία βελτιώθηκε χάρη στην μόνιμη απειλή του Σλούκα και στα εύστοχα τρίποντα των Πρίντεζη και ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός ήταν αρκετά επιθετικός και έβαλε μπροστά την ομάδα του με 23-28 (14'). Το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου διέκοψε τον ρυθμό της ελληνικής ομάδας και με τρίποντο του Νάναλι η Μακάμπι προσπέρασε με 31-30 (18'). Ο Ολυμπιακός άφησε τα τρίποντα και πλησίασε στο καλάθι όμως κι η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε τις pick 'n' roll φάσεις με εκφραστή τον Ζίζιτς και το ημίχρονο έληξε με 40-38 χάρη κυρίως στον επιθετικό οίστρο του Πρίντεζη ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια με 9 πόντους.

Μπορεί το τρίτο δεκάλεπτο να ξεκίνησε με τρίποντο του Ουόκαπ, αλλά δεν ήταν κάτι περισσότερο από ένα καλάθι. Ο Ζίζιτς συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο, ο Φαλ τον παρακολουθούσε να σκοράρει και κάπως έτσι άνοιξε η διαφορά (52-43, 23'). Οι Πειραιώτες είχαν χάσει τον αμυντικό τους προσανατολισμό, η αδύναμη πλευρά δεν βοηθούσε καθόλου και με τους Έβανς και Νάναλι να μπαίνουν στο σκορ έγινε το 60-49 (27΄). Ο Σλούκας με το που πάτησε παρκέ πρόσφερε 7 πόντους με τρίποντο, βολές και ασίστ στον Φαλ με τη διαφορά όμως να μένει στο ίδιο επίπεδο (66-56, 30').

Οι Ισραηλινοί ήξερα πως ο Ολυμπιακός θα προσπαθούσε να αντιδράσει και δεν του το επέτρεψαν. Μπήκαν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στην τελευταία περίοδο, συνέχισαν να κυριαρχούν στις δύο ρακέτες του γηπέδου και το σκορ έγινε 72-57 (34') με τον Εβανς να σκοράρει. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έμοιαζαν ανήμποροι να κάνουν κάτι καλό στο παρκέ και τα πολλά λάθη δεν του επέτρεψαν να σκεφτεί καν πως θα πλησιάσει στο σκορ αγχώνοντας τον αντίπαλό του (81-59, 37'). Το τελευταίο τρίλεπτο απασχολούσε μόνο διαφορά των 17 πόντων με την οποία είχε επικρατήσει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ η οποία σώθηκε χάρη στη χαλάρωση των γηπεδούχων και δύο έμμεσα τρίποντα του Ντόρσεϊ.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 40-38, 66-56, 84-69

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Ουίλμπεκιν 13 (3), Έβανς 14 (1), Κολοέιρο 8, Ουίλιαμς 4, Τέιλορ, Ρέινολντς 8, Σόρκιν, Ντιμπαρτολομέο 3 (1), Κοέν, Νάναλι 11 (3), Ζίζιτς 23, Ζιβ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 5 (1), Ντόρσεϊ 12, Λαρεντζάκης, Φαλ 8, Σλούκας 7 (1), Μάρτιν, Βεζένκοφ 6 (1), Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 7 (1), Ζαν-Σαρλ 2, ΜακΚίσικ 9 (1)

Πηγή: Gazzeta