Νόβακ Τζόκοβιτς: Αναβλήθηκε η κλήρωση του Australian Open – Ο υπουργός Μετανάστευσης κρίνει την τύχη του Σέρβου

Νόβακ Τζόκοβιτς: Αναβλήθηκε η κλήρωση του Australian Open – Ο υπουργός Μετανάστευσης κρίνει την τύχη του Σέρβου

Το τουρνουά πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα

Κακό χαμό έχει προκαλέσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς στη διοργάνωση του Australian Open με τους διοργανωτές να κάθονται κι αυτοί σε...αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας την απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας που θα αποφασίσει αν θα ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου τενίστα.

Η κλήρωση του Australian Open «έχει καθυστερήσει μέχρι νεωτέρας», δήλωσαν οι αξιωματούχοι του τουρνουά την Πέμπτη, εν μέσω της διαμάχης για τη συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι διοργανωτές του Grand Slam, ένα από τα πιο εντυπωσιακά γεγονότα του ημερολογίου του τένις, επρόκειτο να πραγματοποιήσουν την κλήρωση στις 3 μ.μ. στη Μελβούρνη αλλά είπαν στους δημοσιογράφους λίγα λεπτά μετά την ώρα της κλήρωσης ότι είχε αναβληθεί.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω σύγχυσης σχετικά με τη θέση του Τζόκοβιτς, του Νο.1 στο ανδρικό ταμπλό, ο οποίος περιμένει να μάθει εάν η αυστραλιανή κυβέρνηση θα του ανακαλέσει τη βίζα για να παίξει στο τουρνουά σε μια διαφωνία σχετικά με την εξαίρεση του από τους νόμους που έχουν επιβληθεί σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Ο Τζόκοβιτς έφτασε στη Μελβούρνη την περασμένη εβδομάδα, αλλά κρατήθηκε σε κέντρο κράτησης μεταναστών αφού οι αξιωματούχοι του ακύρωσαν τη βίζα. Η ακύρωση ματαιώθηκε σε ακρόαση έφεσης την Τρίτη, αλλά ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας εξετάζει την υπόθεση του Τζόκοβιτς και μπορεί ακόμη και να διατάξει την απέλασή του. Το θέμα της βίζας του Τζόκοβιτς έχει ρίξει σκιά στο Australian Open, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Ο Αλεξ Χοκ, υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει διακριτικές εξουσίες για να ανακαλέσει τη βίζα του Τζόκοβιτς, κάτι που θα μπορούσε να καταστρέψει την προσπάθειά του για τον 21ο major τίτλο του και τον δέκατο στη Μελβούρνη.

Η απόφαση, η οποία αναμένεται την Πέμπτη, ακολουθεί μια έρευνα για την παραβίαση της καραντίνας του Τζόκοβιτς, τις ψευδείς δηλώσεις στα ταξιδιωτικά του έγγραφα και τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει σχετικά με το θετικό τεστ του.