Στέφανος Τσιτσιπάς: «Έκανα ό,τι ήταν απαραίτητο για να είμαι στην Αυστραλία»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Έκανα ό,τι ήταν απαραίτητο για να είμαι στην Αυστραλία»

«Εάν κάποιοι παίκτες αποφασίσουν να μην ακολουθήσουν τους κανόνες, είναι επιλογή τους»

O Στέφανος Τσιτσιπάς απέφυγε να σχολιάσει την απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς από το ATP Cup στο Σίδνεϊ, λέγοντας ότι σέβεται την απόφαση του Σέρβου να μην αγωνιστεί στο τουρνουά και τονίζοντας πως ο ίδιος έκανε τις απαραίτητες κινήσεις, για να βρεθεί στην Αυστραλία.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποχώρησε από το ATP Cup και η συμμετοχή του στο Australian Open, εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο. Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα από την Σερβία εμφάνισαν το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη να μην παίρνει ειδική υγειονομική άδεια (σ.σ. δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν έχει εμβολιαστεί για τον κορονοϊό), προκειμένου να βρεθεί στην Αυστραλία και να συμμετάσχει στο Australian Open.

«Αν ο Τζόκοβιτς πιστεύει ότι δεν είναι έτοιμος να παίξει ATP Cup για οποιονδήποτε λόγο, είναι επιλογή του. Νομίζω ότι οι περισσότεροι παίκτες σέβονται την επιλογή του. Τι να πω; Θα λείψουν σπουδαίοι παίκτες από το ATP Cup», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Οι κανόνες είναι κανόνες και θεσπίζονται για κάποιο σκοπό. Επομένως, εάν κάποιοι παίκτες αποφασίσουν να μην τους ακολουθήσουν, είναι επιλογή τους. Δεν θα έλεγα ότι είναι σωστό ή λάθος εδώ. Ακολούθησα ό,τι ήταν απαραίτητο για να είμαι Αυστραλία», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής, νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη.

Θυμίζουμε ότι το ATP Cup θα διεξαχθεί στο Σίδνεϊ από την 1η έως και την 9η Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, ενώ από 17 έως 30 Ιανουαρίου θα έχουμε το πρώτο Grand Slam της χρονιάς, το Australian Open.