Super League: «Καθάρισε» ο Ελ Αραμπί για τον Ολυμπιακό τη Λαμία

Super League: «Καθάρισε» ο Ελ Αραμπί για τον Ολυμπιακό τη Λαμία

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 και είναι 11 πόντους μπροστά από την ΑΕΚ

Μπορεί να έχασε πέναλτι, ωστόσο λίγο μετά ο Ελ Αραμπί βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 1-0 επί της Λαμίας στο Καραϊσκάκη και στο +11 από την ΑΕΚ, η οποία παίζει τη Δευτέρα, για την 15η αγωνιστική της Super League.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά, όπως αναμενόταν, οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο, προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους και στο 17′ κέρδισαν πέναλτι σε μια φάση στην οποία ο Μασούρας δεν μπόρεσε να εκτελέσει στο τετ α τετ τον Σαράνοφ και στη συνέχεια ο Α. Καμαρά βρέθηκε στο έδαφος σε μαρκάρισμα του Γκέντσογλου.

Ο Σαράνοφ, όμως, νίκησε τον Ελ Αραμπί που πήγε στη βούλα και κράτησε το 0-0, όπως έκανε και ένα λεπτό μετά σε προσπάθειες των Α. Καμαρά και Μπουχαλάκη. Ο τερματοφύλακας της Λαμίας, με λίγα λόγια, ήταν ο πρωταγωνιστής στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, αλλά στο 22′ δεν μπόρεσε να τα πιάσει όλα… Ο Σαράνοφ απέκρουσε το πλασέ του Α. Καμαρά μετά τη μπαλιά του Λαλά αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην επαναφορά, όταν ο Ελ Αραμπί «εκδικήθηκε» για το πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Αμέσως μετά, στο 25′, ο Λόπες, μετά τη συνεργασία των Μασούρα και Μπουχαλάκη, βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε ξανά, ενώ στο 39′, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, ο Μπουχαλάκης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Λόπες αλλά το σουτ του Πορτογάλου δεν ήταν το ίδιο καλό.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο ξεκίνημα της επανάληψης, πλησιάζοντας στο δεύτερο γκολ στο 49′, αρχικά με το σουτ του Α. Καμαρά που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων και στην εξέλιξη της φάσης με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί -μετά τη σέντρα του Ρέαμπτσουκ, που έφυγε άουτ.

Στη συνέχεια, όμως, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τη Λαμία να προσπαθεί να κρατήσει λίγο τη μπάλα και τους προπονητές των δύο ομάδων να αρχίζουν τις αλλαγές. Αυτό που δεν άλλαξε ήταν το αποτέλεσμα όμως, αφού στο 81′ ο Σαράνοφ νίκησε και τον Τικίνιο σε τετ α τετ μετά την κάθετη του Ονιεκούρου, ενώ η πίεση των φιλοξενούμενων στα τελευταία λεπτά δεν απέφερε κάτι.

Ακόμη μία νίκη, επομένως, για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι στο +11 από την ΑΕΚ που παίζει τη Δευτέρα με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σισέ Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (57′ Μ. Καμαρά), Λόπες (76′ Ονιεκούρου), Α. Καμαρά (91′ Μπα), Μασούρας (57′ Ροντρίγκες), Ελ Αραμπί (76′ Τικίνιο).

Λαμία: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Γκέντσογλου, Τζανδάρης, Ελευθεριάδης (67′ Μανουσάκης), Νούνιες (67′ Τιρόνε), Ρόμανιτς, Αραμπούλι.