Euroleague: Ρεσιτάλ από τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου

Euroleague: Ρεσιτάλ από τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν επί της γερμανικής ομάδας στο ΣΕΦ με 83-60

Εκπληκτικός ήταν ο Ολυμπιακός γι άλλη μια φορά στο ΣΕΦ στη φετινή Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι  επιβλήθηκαν της Μπάγερν Μονάχου με 83-60  για την 15η αγωνιστική και ανέβηκαν πάλι στην 3η θέση της βαθμολογίας, αν και έχουν ίδιο ρεκόρ με την Αρμάνο Μιλάνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο φινάλε της 3ης περιόδου, ο Ολυμπιακός είχε πάρει διαφορά 28 πόντων από την γερμανική ομάδα, οπότε ήταν λογικό στο τελευταία δεκάλεπτο να χαλαρώσουν οι παίκτες του. Οι Πειραιώτες σημείωσαν ρεκόρ σε ευστοχία σε δίποντα στην ιστορία τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με το 75,8% που σούταραν (25/33).

Πλέον η ομάδα του Πειραιά έχει ρεκόρ 10 νίκες και 5 ήττες και μόνο οι Μπαρτσελόνα (13-2) και Ρεάλ (12-3) έχουν καλύτερο μέχρι τώρα. Αντίθετα η Μπάγερν έπεσε στο 7-8.

Το ματς

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν εντυπωσιακό για τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του 56χρονου τεχνικού παίζοντας σπουδαία άμυνα υποχρέωναν αυτούς του Τρινκιέρι είτε σε λάθη είτε σε κακές επιλογές. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν αυτοπεποίθηση από την αμυντική τους λειτουργία και την αξιοποίησαν και στην μπροστινή πλευρά του παρκέ με πόντους από Ουόκαπ, Βεζένκοβ και Ντόρσεϊ (10-0, 5’). Η είσοδος του Σλούκα με την ταυτόχρονη παρουσία του Ουόκαπ έδωσε νέα διάσταση στη δημιουργία την οποία και γεύτηκε ο Μάρτιν και χάρη σε δικούς 6 δικούς του πόντους έγινε το 26-10 (10’).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν γινόταν παρά να είναι ικανοποιημένος αφού ανοίγοντας το rotation και προχωρώντας στις απαραίτητες αλλαγές, είδε τους παίκτες που μπήκαν στο παρκέ να αποδίδουν εξίσου καλά. Η Μπάγερν έμοιαζε ανήμπορη να σκοράρει με συνέπεια και στην επίθεση Λαρεντζάκης και Σλούκας είχαν βρει ρυθμό με αποτέλεσμα το +22 (41-19, 16’) καθώς μπήκε στην εξίσωση της παραγωγής και ο Φαλ. Η γερμανική ομάδα είχε κάθε διάθεση να μειώσει, αλλά οι Πειραιώτες δεν την άφηναν να αντιδράσει. Η πίεση στην άμυνα παρέμενε συνεπής ενώ οι ασίστ του Ουόκαπ έδιναν εύκολα καλάθια με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο 49-24.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν διάθεση να παρουσιάσουν ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο με τους Λούστιτς και Ρούμπιτ εκφραστές, όμως ο Ολυμπιακός ήταν προσηλωμένος στην τακτική του και αύξησε τη διαφορά με πόντους των περιφερειακών του και το πρώτο τρίποντο μετά από 10 άστοχα διά χειρός Λαρεντζάκη (65-31, 28’).

Ο «Λάρι»είχε πάρει φόρα και δεν τον σταμάταγε τίποτα και με 3/3 σουτ πίσω από το 6.75 έκανε το 71-37 (32’). Στη συνέχεια μπήκε στο μυαλό τους η Βιλερμπάν η οποία ακολουθεί σε 48 ώρες, το μυαλό χαλάρωσε και η Μπάγερν έχοντας αποδεχτεί την ήττα μείωσε σε 75-58 (38’), αλλά ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκης δεν την άφησαν να χαρεί περισσότερο (81-58, 39’).

Τα δεκάλεπτα: 26-10, 49-24, 65-37, 83-60

Πηγή: Gazzetta